Cifte Formula 1 dunya şampiyonu Mika Hakkinen, McLaren 720S GT3 direksiyonuna gecerek Suzuka 10 Saat yarışına katılacak. Formula 1'de 20 yarış kazanan Hakkinen, 23-25 Ağustos tarihleri arasında Intercontinental GT Challenge yarışında Katsuaki Kubota ve Hiroaki Ishiura ile henuz onaylanmamış bir takım adına yarışacak. Kubota, Japonya F3'te yarışırken, Ishiura iki kez Super Formula şampiyonu oldu ve Super GT'de Cerumo Lexus'la yarışıyor. 2001'de F1 kariyerine noktayı koyduktan sonra DTM'de yarışan Hakkinen, bir suredir yarışlara donmeyi duşunuyordu ve İngiltere'deki Goodwod'da klasik araclarla suruşler yapmıştı. Suzuka yarışı, 2011'de Intercontinental Le Mans Cup'ın Zhuhai ayağında Mercedes SLS GT3'u suren Hakkinen'in o gunden bu yana katıldığı ilk yarış olacak. Hakkinen, "Suzuka pistini 16 yıl icinde ilk kez 2017'nin Mart ayında ziyaret ettim ve Japonya'daki coşkulu taraftarlarla yeniden karşılaştık. Gecen yıl McLaren MP4/13'u surdum ve Suzuka'nın eşsiz pist duzeninin tadını cıkardım." "Bu yıl, 2011'in Kasım ayında Zhuhai'deki Intercontinental Le Mans Cup yarışından bu yana ilk kez yarışlara geri donmeye karar verdim ve geri donuşum icin Suzuka Pisti'ni sectim." "Suzuka Formula 1'deki ilk şampiyonluğumu kazandığım ve pek cok heyecanlı Japon dostumun olduğu bir yer." "Bu projeyi mumkun kılmasından oturu Katsu-san Kubota ve Mobilityland'e teşekkur ederim. Ağustos ayında yeniden Japon taraftarları gormeyi umuyorum." dedi. Gecen yıl Suzuka 10 Saat yarışını Mercedes AMG GT3'un direksiyonuna gecen Maro Engel, Tristan Vautier ve Raffaele Marciello kazanmıştı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hakkinen, Suzuka 10 Saat'le Yarışlara Geri Donuyor