Ferrari Formula 1 takımı pilotu Charles Leclerc'in kucuk kardeşi Arthur Leclerc, Sauber'in genc surucu takımına katıldı ve 2019'da Almanya Formula 4'te mucadele edecek. Leclerc, gecen sezon Fransa Formula 4'te yarıştı ve sezonu beşinci sırada tamamladı. Leclerc ayrıca belirlenen bazı İtalya F4 yarışlarında, US Racing-CHRS adı altında Sauber icin yarışacak. Leclerc, "Sauber Junior Team'in bir parcası olduğum icin gercekten mutluyum. Formula 1 takımına bağlı olan oldukca ciddi bir program ve kardeşim 2018'de Sauber'in parcasıydı." "Bu benim icin cok fazla şey ifade eden bir fırsat. Aracım, Fransa'da kullandığım Formula 4 aracından tamamen farklı ve daha hızlı olacak. Hedefim kazanmak ve bir sonraki kategoriye gecmek." "US Racing ve Charouz'daki cocuklarla calışmak harika. Bu duzgun bir takım hem onlara hem de araca guveniyorum." dedi. Sauber US Racing -CHRS F4 takımı, eski Formula 1 pilotu Ralf Schumacher ve Gerhard Ungar tarafından yonetiliyor. Sauber'in CEO'su ve Alfa Romeo F1 takım patronu Frederic Vasseur, "Sauber Junior Team'in 2019 Formula 4 Şampiyonası'ndaki surucu kadrosunu sonuclandırmak benim icin buyuk bir zevk." "Gecen yıl Fransa F4 Şampiyonası'nda yarışırken calışkanlığını ve becerisini gosterdi. Şimdi uluslararası duzeyde yarışarak bir sonraki adımını atacak." dedi. Leclerc, Venturi'nin genc surucu programının bir parcası olurken, Venturi VF-05'i ocak ayında Marakeş'teki Formula E caylak testinde surmuştu. GUNLUK GAZETELER