Carlos Sainz, Formula 1'in Netflix serisinin arkasına aldığı pozitifliğin suruculerin neden gercek kişiliklerini ozgur bırakmalarına izin verilmesi gerektiğini gosterdiğini duşunuyor. Netflix'in "Drive to Survive" serisi, Formula 1'e olan ilginin artmasına yardımcı olurken, F1'in normalde televizyon karşısında gosterilmeyen tarafların yayınlanması genel anlamda taraftarlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Fernando Alonso ile birlikte bir bolumun odak noktası konumunda yer alan Sainz, normalde Grand Prix yarışlarında yapabildiklerinden daha ozgurce davranabilmelerinin kendileri icin son derece olumlu olacağını duşunuyor. Motorsport'a konuşan McLaren surucusu, "Gunumuzde suruculer olarak TV karşısında soylediklerimize oldukca dikkat etmemiz gerekiyor. Cok fazla para ver cok fazla sponsorluk var. Bu yuzden soyledikleriniz ve yaptığınız yorumlara dikkat etmelisiniz." "Netflix serisi, kameralar onunde kendinizi gosterebilmeniz, o ortam dışında ve kendinizin gercekte nasıl olduğunu gostermek icin iyi bir yoldu. Eğer insanlar bunu severse, mukemmel. Ancak sevmezlerse, şansınıza kusun. Ancak ben buyum." dedi. Sainz, 1970’ler ve 1980’lerde suruculerin rahatca rakiplerinin aleyhinde konuşacakları bir atmosferi yeniden yaratmaya calışmanın gercekci olmadığını, ancak bazı şeylerin şu anki durumunun geliştirilebileceğini duşunuyor. Sainz, “Bircok kişi, 70’ler ve 80’lerdeki gibi, suruculerin birbirlerinin garajına gidip suratlarına bir yumruk attığı yıllara gidilebileceğini duşunuyor.” “Formula 1’deki bircok kişi bu konuda nostaljik, ancak bunun gercekleşeceğini duşunmuyorum. Kişilikleri biraz daha iyi hale getirerek, suruculerin gosterinin yıldızları olmasını daha fazla sağlamamız gerektiğini duşunuyorum. Ancak her zaman para miktarına ve bize sponsor olan ve bize inanan insanlara saygı duymaları gerekiyor. Doğru dengeyi bulmalıyız. Bulması zor bir yol, ancak bunu dikkate almalıyız.” dedi. Sainz, Netflix’teki hali ile bircok olumlu yorum aldığını belirtti, ancak bundan sonra suruculerden cok fazla erişim bekleyen yapımcıların bir denge sağlaması gerektiğini duşunuyor. Evlerinin icinde kameralara izin vermenin zor olup olmadığı sorulduğunda Sainz, “Zordu, cunku bundan ne elde edeceğimizi bilmiyorduk.” “Netflix olayından neler cıkacağını veya Netflix’te ne kadar yer alacağımı gercekten bilmeden bunu yapıyorduk. Beni iceren tam bir bolum vardı, ki bu iyiydi.” “Ancak bircok surucunun, Netflix ile cok zaman gecirmesine rağmen seride fazla yer almaması yuzunden şikayetci olduğunu duydum. Belki de bu uzerinde durmamız gereken bir şey.” “Ayrıca suruculer icin, sozleşmelerimizde pek yer almamasına rağmen kameralar karşısında cok zaman gecirdik. Bu, sozleşmelerimizde daha net hale getirmemiz gereken bir şey.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: Netflix, F1 Suruculerinin Daha Fazla Konuşması Gerektiğini Gosterdi