Eski F1 dunya şampiyonu Jacques Villeneuve, Max Verstappen'in şampiyon olmak icin hazır olduğunu soyledi. Jacques Villeneuve, gecmişte Max Verstappen'i sık sık eleştirirken, gecen yılın ikinci yarısından bu yana kaydettiği gelişim sonrası genc pilotun performansından ovguyle bahsetti. "Doğrusu Formula 1 araclarının direksiyonuna gecme fırsatı yakaladığınız zaman, iki elinizle buna tutunursunuz. Genc bir surucu olarak Formula 2'ye gecerseniz, bir sezonun size neler getireceğini asla bilemezsiniz. Bu yuzden şansınız olduğunda Formula 1'i secmelisiniz." "Max, Red Bull'u secerek doğru olanı yaptı. Bu takım ona gercekten cok iyi uyuyor cunku onlar takımı bir surucunun etrafında kuruyorlar. Başka bir takım icin surseydi, uzun sure kalacağını sanmıyorum." "Max son yıllarda iyi bir iş yaptı, ama kabul etmeliyiz ki artık uc yıl oncekiyle aynı surucu değil. Mevcut haliyle, iyi bir araca sahip olması halinde şampiyonluk icin mucadele edebilir." "Bu şans ona bu sezon gelmeyebilir, fakat onumuzdeki yıllarda bir insan olarak buna hazır olduğuna inanıyorum." 47 yaşındaki eski F1 şampiyonu, Formula 1'e sadece iyi hazırlanmış suruculerin girmesi gerektiğini de duşunuyor. "Bu benim sadece Max'e değil, tum Formula 1'e olan tutumum. Formula 1'e giren suruculer hemen yarışmaya hazır olmalı. Bu alt kategorilerde cok fazla şey oğrenmeleri gerektiği anlamına geliyor." "Max ilk başladığında bu noktada olmalıydı. Bu şansı cok genc ve daha deneyimsizken yakaladı ve bu fırsatı kullanmasını anlayabiliyorum." "Elbette Formula 1 aracının direksiyonuna gecme teklifi aldıysanız, bunu reddedemeyeceğinizi biliyorum." "Babası Jos cok akıllıca bir iş yaptı ve Max'in takıma faydalı olabileceğini Red Bull'a acık şekilde ortaya koydu." "Sonunda her şey iyi sonuc verdi ve bu sayede Red Bull Racing şu anda tamamen Max'in etrafında kurulu. Jos ve Max bunu başka hicbir takımda başaramazdı." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Villeneuve: Verstappen Şampiyon Olmak İcin Hazır