George Russell, Formula 1'in 2019'da getirdiği ağırlık kuralı sayesinde kışın altı kilo aldığını ve bir sonraki adımlarının kokpitleri standart hale getirmek olması gerektiğini duşunuyor. Williams'ın caylak pilotu Russell, 1.85 santimle gridin en uzun suruculerinden birisi ve Formula 2'de şampiyonluk kazandığı 2018 sezonunda 66 kilogram olduğunu, şimdi ise 72 ila 73 kilograma cıktığını soyledi. Bunun temel sebebi Russell'ın 2019 sezonuyla birlikte kullanılmaya başlanan minimum 80 kg surucu ağırlığı kuralından faydalanmasıydı. Daha kısa boylu ve daha hafif suruculer bile yeni kural sayesinde daha iyi beslendiklerini ve spor yaparken kendilerine yardımcı olduğunu soylediler. Russell, bu kuralla Formula 1 suruculerinin artık daha sağlıklı olduğunu hissediyor fakat Formula 1'in daha da ileriye gidebileceğini duşunuyor. Russell, "Şimdi cok daha fazla enerjiye sahibim ve kendimi daha iyi hissediyorum. Kız arkadaşımın da daha iyi gorunduğumu savunacağından eminim!" "Yani birden fazla acıdan faydalı oldu. Formula 1'in gercekten buna ihtiyacı vardı." "Bence bir sonraki adım kokpit bolumunun tum araclarda standart bir boyuta indirgenmesi olmalı cunku daha kısa bir surucuyseniz o zaman hÂl fayda sağlıyorsunuz." "Her şeyi daha sıkı hale getirebilirsiniz. Cunku aracın tasarımında istediğiniz şeyleri yapmak icin daha fazla yeriniz oluyor. Radyatorleri daha yakına cekebilirsiniz." "Formula 2 ve GP3'te (Şimdiki Formula 3) 1.92 cm'lik bir surucuyu karşılamak icin standart bir boyuta sahip olduğuna inanıyorum." "Gunun sonunda, sizler (medya) fark etmeyeceksiniz, fanlar bunu fark etmeyecek, ama kesinlikle doğru yonde gidiliyor." dedi. Russell, onceden bu kadar hafif olmasının temel sebebinin Formula 2 değil, Formula 1'le ilgili olduğunu soyledi. İngiliz surucu bu yıl Williams ile yarışmaya başlamadan once Mercedes ve Force India araclarını test etmişti. Russell, "Formula 2'de herhangi bir sınır yok. Ama gecen yıl Mercedes'e gectiğimizde Lewis veya Valtteri'den daha ağır olsaydım, tur zamanlarımın daha yavaş olacağının farkındaydım. O yuzden neler yapabileceğimi gostermek istedim, fazladan bir kısıtlama veya ek tur zamanı değil." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Russell: Formula 1 İcin Bir Sonraki Adım "Standart Kokpit Boyutu" Olmalı