Toro Rosso, bu hafta sonu yapılacak Cin GP ile 250. Formula 1 yarışına cıkmış olacak. Dietrich Mateschitz'in Formula 1'deki iki takımından birisi olan Toro Rosso, 2006 Bahreyn GP ile birlikte Formula 1'e adım atmıştı ve şimdiye kadar 249 Grand Prix'ye katıldı. Takımın en parlak yarışı 2008 İtalya Grand Prix'siydi. Sebastian Vettel pole pozisyonundan başladığı yarışta zafere ulaştı ve takımın F1'deki tek galibiyet, pole pozisyonu ve podyumunu o yarışta aldı. Geride kalan 14 yıllık surecte 418 puan toplayan Toro Rosso, bu hafta sonu 250. yarışına cıkacak. Daniil Kvyat, "Bahreyn'de her şey bir araya gelmedi ve istediğim turları atamadım. Sıralama turlarında elimizden gelenin en iyisini yapamadık ve yarışın kendisi zordu. Yine de pozitif olan nokta, gercek hızımın rekabetci gorunmesiydi ve bu beni Cin oncesinde cesaretlendiriyor." "Ayrıca Pirelli testine katıldığımda Alex'in takım icin piste cıktığı iki gun son derece faydalı oldu. Cin'de iyi bir ayar yakalamaya calışmalıyız, bu sayede her şey en iyi şekilde calışabilir." "Bunu yapabilirsek, iyi bir hafta sonu gecireceğimizden eminim. Ayrıca burada iyi anılarım var, 2016'da altıncı sıradan başlayıp ucuncu olmuştum." Alexander Albon ise ilk kez Cin'de yarışacak. "Her ne kadar elde etme konusunda endişelendiğim bir şey olmasa da Bahreyn'de Formula 1'deki ilk puanlarımı alarak Cin'e gitmek cok guzel. Perde arkasında takımın ortaya koyduğu tum cabaların meyvelerini almak gercekten guzel oldu. Diğer suruculer sorun yaşadığı icin şansın da payı olduğunu soyleyebiliriz, ama şans ayağımıza geldiğinde bundan faydalanmak icin doğru yerde olduk ve sorunsuz şekilde surduk. Bu yuzden sonucu hak ettiğimizi hissediyorum." "Şanghay benim icin yeni bir pist olacak ve simulatorde surduğum kadarıyla hic de kolay değil. Kesinlikle basit olmayacak." Takım, 2006'dan bu yana tam 14 surucuyle mucadele etti. Bu suruculer arasında Jean-Eric Vergne, Carlos Sainz, Sébastien Buemi, Daniil Kvyat, Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo, Scott Speed, Vitantonio Liuzzi, Sébastien Bourdais, Pierre Gasly, Brendon Hartley, Sebastian Vettel, Max Verstappen ve Alexander Albon bulunuyor. İlginc şekilde Cin 1000. Formula 1 yarışı olacak. GUNLUK GAZETELER