Robert Kubica ve George Russell, 1000. Grand Prix'de Formula 1 gridinin bir parcası olacak olmaktan oturu mutlular. Williams pilotları Robert Kubica ve George Russell, 2019 sezonunun ilk iki yarışında iyi bir performans gosteremediler ve yavaş Williams aracıyla gridin en arkasında yer aldılar. Bu hafta sonu F1 tarihinin 1000. yarışı Cin'de yapılacak ve Kubica, hafta sonu hakkında olumlu konuştu. "Sezon başında değişik ozelliklere sahip cok farklı pistlere sahibiz ve bu da takımların araclarıyla ilgili cok fazla şey keşfetmelerini sağlıyor." "Cin yarışı son derece değişken ve zorlu olabilir. Pistte ilk uc viraj gibi oldukca uzun suren virajlar, duşuk hızlı U virajlar, yuksek hızlı virajlar, sert frenlemelerle biten cok uzun duzlukler var." "Değişken hava şartlarıyla birlikte tum bu koşullar arac icin doğru ayarları bulmanın oldukca zor olabileceği anlamına geliyor. Beklemeli ve havanın neler yaptığını gormeliyiz. Ama Cin'de yeniden aracı surmek icin sabırsızlanıyorum." "Formula 1'in 1000. Grand Prix'sinde arac surmek kesinlikle bir ayrıcalık: Tum F1 dunyası ve fanlar icin cok buyuk bir başarı. Buna katılma şansı yakalamak beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor." George Russell ise daha once hic yarışmadığı Cin'deki ilk yarışını sabırsızlıkla bekliyor. "Daha once hic arac kullanmadığım bir pist olduğu icin Cin yarışını sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni bir pistte suruş yapmak her zaman icin harikadır." "Bu, Formula 1'in 1000. Grand Prix'si olacak ve bu yuzden bunun parcası olan 20 surucuden birisi olmak harika. Sporda cok fazla gecmiş var ve bu oldukca tarihi bir yarış olacak. Bu yuzden Şanghay'daki gridde yer alacağım icin oldukca gururluyum." Ote yandan Williams'ın Kıdemli Yarış Muhendisi Dave Robson, "Bahreyn'deki yarış ve testin ardından FW42'ye yonelik anlayışımızı ilerlemek icin cuma antrenmanları esnasında testler ve değerlendirmeler yapmaya devam edeceğiz." dedi. GUNLUK GAZETELER