Carlos Sainz, McLaren'ın 2019 Formula 1 aracının gelişiminde cok fazla yere sahip olduğunu cunku aracın tasarımına nispeten gec başladıklarını soyledi. Sainz'ın acıklamasına gore McLaren, sıkıntılı 2018 sezonunun ortasında aracta yaşanan sorunlarını bulmaya odaklandı ve 2019 aracının tasarımına gec başladı. Takım aractaki sorunları bulsa da tasarıma gec başlanmış oldu ve bu da rakiplerine kıyasla başlangıcta takımı dezavantajlı duruma duşurdu. Fakat Sainz, gec başlamaların artılarından birisinin aracta geliştirilebilecek pek cok yer olması olduğunu duşunuyor. Motorsport'a konuşan Sainz, "Abu Dhabi'deki sıralama turlarında bulunduğumuz yerden, bugun sıralama turlarında olduğumuz yere baktığımızda, bu takımın kaydettiği ilerlemeyi gosteriyor." "Bu aracı geliştirmeye cok erken bir noktada başlamadık, cunku 2018'in ikinci yarısında gecen yılki aracı anlamaya calışıyorduk. Bu yuzden takımın doğru yonde iyi adımlar attığını ve bu aracın hÂl gelişebilecek cok fazla alanı olduğunu duşunuyorum." dedi McLaren'ın yakaladığı ivme, Bahreyn Grand Prix'sinden kısa bir sure once takıma katılan James Key'in gelişiyle iyice arttı. Toro Rosso'da Key'le calışan Sainz, İngiliz muhendisin takıma alışmasına yardım etmek icin elinden geleni yapacağının sozunu verirken, kısa vadede olmasa bile uzun vadede takım icin iyi şeyler yapacağını duşunuyor. "Sanırım burada biraz daha fazla bağımsızlığa sahip olacak. Bence James'in inanılmaz bir zihniyeti var. Cok yetenekli ve her zaman iyi araclar uretti. Bu yuzden daha fazla bağımsızlığa ve yeteneğinden faydalanmak icin iyi bir ozgurluğe sahip olacağı McLaren'ın onun icin doğru yer olduğunu duşunuyorum. Umarım birkac yıl icinde karşılığını alabiliriz." Key'le olan ilişkisinden de bahseden Sainz sozlerine şoyle devam etti: "Toro Rosso'nun dengesinin nasıl bir şey olduğunu ve Toro Rosso'da sevdiğim şeylerin neler olduğunu biliyorum." "Renault gibi başka bir orta grup takımının aracıyla deneyimim var. Bu yuzden James Key'le yakından calışmak icin doğru bilgiye ve doğru araclara sahip olduğumu duşunuyorum. Bu ekibi daha ileriye taşıyabiliriz." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: Tasarımına Gec Başlanan 2019 McLaren'da Gelişebileceğimiz Cok Fazla Alan Var