Petter Solberg, bugun yaptığı acıklama ile tam zamanlı yarış kariyerini sonlandırdığını ve sadece tek seferlik etkinliklere katılabileceğini acıkladı. 44 yaşındaki surucu tam zamanlı kariyerini sonlandırsa da, sporda aktif olarak kalmaya devam edeceğini soyledi ve secilen bazı etkinliklerde rekabet etmeye devam edecek. 2003'te Dunya Ralli Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Solberg, 2014 ve 2015'te Dunya Rallikros Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştı ve yeni bir şampiyonluk icin savaşmayacağını acıkladı. 20 yıldır Dunya Ralli Şampiyonası ve Dunya Rallikros gibi ust duzey sınıflarda yarışan Solberg, "20 yıl bir şeyi yapmak ve sonunda bırakmak icin oldukca uzun bir zaman." "Şu anda soylemem gereken tek şey kaskımı tamamen cıkarmadığım. Her şey tamamen bitmedi. Havalı ve doğru şeyler yapmak istiyorum, yuksek seviyeli etkinliklere katılmak istiyorum." "Belki gidip İsvec Rallisi'ni yaparım veya Rallyday'e geri donme teklifi alırsam, bu tarz şeylere bakabilirim." "Suruşum insanları mutlu ediyor ve ben de devam etmek istiyorum. Ama şampiyonalar benim icin bitti, bir başka şampiyonaya daha katılmayacağım." dedi. Solberg, 2019'da veda turu yapmayı planlıyor ve başlangıcta Gymkhana GRiD'e katılmadan once Temmuz ayında Goodwood Hız Festivali'ne katılacak. Norvecli pilot aynı zamanda ulkesindeki bir hillclimb etkinliğinde de yer alacak. GUNLUK GAZETELER