Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Michael Schumacher'in kendilerini arayarak gelecek sene Mercedes GP ile spora donme ihtimalinin yuksek olduğunu soylediğini acıkladı. Schumacher ve Mercedes tarafından goruşmelerle ilgili Nick Fry'ın ipucları haricinde herhangi bir resmi acıklama olmamasına rağmen Montezemolo, goruşmelerin ileri safhada olduğunu belirtti. Perşembe gunu Fiorano'da Ferrari'nin Noel etkinliğinde konuşan Montezemolo, Schumacher'in geri donme ihtimalinin yuksek olduğunu soyledi. Montezemolo: "Abu Dhabi'den bu yana onunla konuşmamıştım ama dun (Carşamba) konuştum" "Telefon etti ve (Mercedes icin yarışma) ihtimalinin cok ama cok yuksek olduğunu soyledi. Bunu soyluyorum ama %100 karar verilmiş değil. Dun sabah soylediği buydu" Di Montezemolo, Schumacher'in spora sonmek istemesi durumunda Ferrari ile olan anlaşmasını iptal edebileceklerini yineledi. Kaynaklardan alınan bilgilere gore Schumacher ile Mercedes arasında prensipte anlaşma tamamlandı ama doktorların, Schumacher'in boyununun Formula 1'e donuş icin %100 iyileştiğini soylenene kadar durum daha ileri gidemiyor. Schumacher, gecirdiği motosiklet kazası nedeniyle boynunu incitmiş; ağrılar nedeniyle de sene ortasında Massa'nın yerine gecememişti. Doktorların onay vermesi durumunda anlaşma imzalanacak ve resmi acıklama yapılacak. Di Montezemolo, Mercedes ile bir geleceğe adım atma yolundaki kişinin 'yeni Schumacher' olduğuna inanıyor. Montezemolo: "Gercek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari'de bitireceğini soylerdi." Telefon goruşmesinde Schumacher'e ne dediği sorularn Montezemolo: "Şunu unutmayın ki 1995'te, 14 sene once bir pilotla o kadar uzun sure once calışmaya başlardığınızda arkadaş da olursunuz" "Ortak goruşleriniz olur, birbirinize katılmayabilirsiniz de ama arkadaş kalırsınız. Onun Ferrari icin neler yaptığını unutmayacağım ve o da bizim onun icin neler yaptığımızı unutmayacak" Di Montezemolo ayrıca 2009'da Ferrari'nin yaşadığı sıkıntının uzun surmesi hakkında da konuştu. Montezemolo: "Aracımızın butun mimarisi, vites kutusu olculeri, herşey, kuralların farklı yorumu uzerine hazırlanmıştı ve 2008'de son yarışın son virajına kadar zorluyorduk" Di Montezemolo, Ferrari'nin F1'den ayrılmaya ilk kez bu kadar yakın olduğunu da ekledi. Montezemolo: "1991'de başkan olduğumdan bu yana bu sene ilk kez F1'den ayrılmayı gercekten duşundum. Cok kredi kaybettiğimiz, kurallarla ilgili cok polemiğin olduğu ve yeteri kadar aractırma olmadığı, yonetim kurulunun ortak fikriydi." "Şimsi ise tanrıya şukur herşey gecti ama buyuk bir beden odedik. Cunku sadece Toyota ve BMW değil, Renault da farklı bir duruma geldi ve bu da F1 icin iyi değil" TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumacher, Montezemolo'yu Sonunda Aradı