2007 yılının Dunya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu bugun duzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının karşısına cıktı. İstanbul Park pistinin işletme haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone’un 2010 yılının ardından Formula 1 yarışlarının duzenlenmesi icin gerekli odeme miktarını 13,5 milyon dolardan 26 milyon dolara cıkarmasına tepki gosteren Sofuoğlu, İstanbul Park’ta yılda bir kere sadece Formula 1 duzenlenmesi icin boylesi yuksek bir meblağın odenmesine karşı cıktığını belirtti. Sofuoğlu şunları soyledi: “Ben Formula 1 yarışlarının Turkiye’de yapılmasına karşı cıkmıyorum, ama Formula 1’e hak ettiğinden daha fazla para verilmesine gerek yok. Formula 1 de gelsin ancak Turk sporcuların yarıştığı bir serinin Turkiye’ye gelmesi daha onemlidir. Umarım benim yarıştığım seriye de gereken onem verilir.” Sofuoğlu ayrıca İstanbul Park’ın Bernie Ecclestone tarafından işletilmesine ve gunluk kullanım hakkı icin istenen yuksel bedellere de karşı cıkarak, “İstanbul Park pistinin gercek sahipleri TMF ve TOSFED’dir. Pisti bunlar işletmelidir. Pist kullanılmaya kullanılmaya kaygan ve pis bir hale geldi. Almanya’da Nurburgring’de isteyen arabasını surebiliyor. Gonul ister ki İstanbul Park da boyle olsun,” diye konuştu. Turkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Suleyman Memnun da, “İstanbul Park’ta (butun yıl boyunca) sadece icinde Turk sporcusunun olmadığı bir Formula 1 yarışı duzenleniyor. Biz yurtdışında konu pistten acılınca utanıp, başımızı one eğiyoruz. Bundan memnun değiliz,” diyerek konudan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.