Lotus'un Teknik Sorumlusu Mike Gascoyne, efsane ismi Formula 1'e geri dondurmeleri ile oluşacak baskıdan kacınmadıklarını soyledi Lotus, 2010 sezonunda F1'e girecek 4 takımdan biri ve 1994'ten bu yana bu tarihi isim ilk defa sporda boy gosterecek. Gascoyne, Lotus ismini taşımanın baskısını hissedeklerini kabul ediyor. Gascoyne: "Lotus ismini Formula 1'e, Grup Lotus ve taraftarların yaratacağı baskı olmadan getiremezsiniz" "Ve olması gereken de oyle zaten. Bundan da kacınmıyoruz. Kişisel olarak, Lotus fabrikasından bir kac mil uzaklıktaki okuluma yuruyerek giden biri olarak, o ismi geri getirmek benim icin cok kişisel bir his." "Formula 1'in değişmesi ve harcama rekabetinin azalması ile umarım şimdi daha fazla yenilikci muhendislik onde olur. Ve (asıl Lotus'un kurucusu) Colin Chapman'ın felsefesi de buydu. Bu yuzden eğer bazı başarılara imza atarsak, bu harika bir sonuc olacaktır" "Ne kadar cabuk rekabetci olabiliriz? Kucuk ve etkili bir operasyonlar 3-5 senede, amacımız bu" İngiliz teknik adam, sıfırdan bir takım yaratmanın goz korkutucu olduğunu soyledi ama bunun net faydaların olduğunu ekledi. Gascoyne: "Son iki işimden sonra kimsenin beni goreve getirmek istemeyeceğini duşunmuştum. Bu yuzden kendi takımımı kurmanın daha iyi olacğaını duşundum. Bu kesinlikle buyuk bir meydan okuma. Cunku sıfırdan bir takım kuruyorsunuz, sadece aracı değil. Ayrıca bu takım, Ltus ismine sahip. Gozu korkutan bir gorev ama vantajları net" "Anlaşmamız gereken herhangi bir yukumuz yoktu ve takımı etkili bir tutumla kurabilirdik. Lotus tarafında, orada yetişen ve etrafında okulda okuyan bir Norfolk cocuğu olarak, Lotus ismini geri getirmek muazzam bir fırsat" 2006'da Toyota'dan ayrılan Gascoyne, adının tartışmalı lider olarak anılmasına rağmen takıma olan ilgiden keyif aldığını soyledi. Gascoyne: "Dobrayım ve inandığımı soylerim. Toyota'da, teknik acıdan gitmek istediğim yol, idarenin istemediği yoldu. Sorun değildi, onların secimi buydu, bu yuzden ayrı yollarrdan gittik" "Onların kararlarının sonucunun harika olmadığını soyleyebilirsiniz. Burada en buyuk şeylerden biri, gelip de benimle calışmak istediklerini soyleyen bir takım insanlar" "Jordan'da, Renault'ta ve hatta Toyota'da bazı cok guclu takımlar kurdum. Ve Toyota'da icerlediğim durum da bu. Cunku idari bolum, bunu gidilecek yol olarak gormedi." Kaynak:trf1.net
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Lotus Baskıdan Kacınmıyor