Luca di Montezemolo, Ferrari'nin, gelmeden once Fernando Alonso'nun bir takım oyuncusu olamayacağı yonunde endişelerinin olduğunu kabul etti. Noel etkinliğinde konuşan Montezemolo'ya Alonso'nun kişiliği ve one cıkan huyları ile McLaren ile 2007'de macerası soruldu. Montezemolo: "Bunu Domenicali ile belki de 100 defa konuşmuşumdur ve Alonso ile de konuştum" "Ona dedim ki: 'Eğer bizim icin yarışmaya gelirsen, takım icin surersin, grup icin surersin, kendin icin surmezsin" "Eğer bir takım istiyorsan, John Surtees gibi kendi takımını kurarsın, harika olur. Ferrari'de, galibiyet icin sana en iyi şartları sunacağız. Eğer oyle olmasaydı seni asla almayacaktık" “(Alonso'yu) 2007'den bu yana izliyoruz ve Domenicali yazın bunu benimkle goruştu" “(Alonso) oldukca yetenekli, hızlı bir pilot ve bir takımla calışmada iyi, kazanmaya tamamıyla yoğunlaşıyor. Ferrari'ye, kariyerinde doğru zamanda geldiğini duşunuyorum" "İki pilotumuzun da sozleşmelerinin bittiği 2011 icin zaten anlaşmaya varmıştık. Ardından, muhendislerle gercekten ilişkide olma yetenediğine sahip bir pilota ihtiyacımız olduğunu farkettik. İnanılmaz yetenekli olmasına rağmen Kimi'nin genetiğinde bu yoktu" Montezemolo ayrıca Alonso'nun takıma gelmesi ile Santander'in ilgisinin olmasını belirtti. Raikkonen, son soyleşisinde bu yonde imada bulunmuştu. Montezemolo: "Kesinlike (Santander) durumdan memnun. Ama pilotları secen, sponsorlar değil. Hic bir zaman bu şekilde idare edilmedik ve hic bir zaman da boyle olmayacak" Kaynak : trf1.net