Marc Marquez, COTA’daki galibiyet serisini sona erdiren kazanın “anlaşılmasının zor” olduğunu, cunku sınırları zorlamadığını duşunuyor. Honda surucusu, premier sınıfta cıktığı Austin yarışlarının altısında da galibiyete ulaşmıştı ve cumartesi gunu aldığı pole pozisyonuyla beraber bu seriyi yediye cıkartması bekleniyordu. Yarışta da 3.8 saniye farkla Valentino Rossi’nin onunde gotururken on ikinci virajda motosikletinin on tarafını kaybedip duşmuş ve defalarca denemesine rağmen stop eden motosikletini yeniden başlatamamıştı. Rossi, ilk MotoGP galibiyetini elde eden Suzuki surucusu Alex Rins’in arkasında yarışı ikinci bitirirken, Andrea Dovizioso dorduncu olarak şampiyona liderliğine yukselmişti. Yarıştan sonra konuşan Marquez, “Yarışta cok iyi bir tempom vardı, sadece başlarda 2:04’lerde donebilmek icin zorladım. Ancak fark oluştuğunu gorunce biraz yavaşladım, cunku bu benim icin iyi bir ritimdi ve rahattım.” “Bazen boyle şeyler olabiliyor, yarışlar boyledir. Hayal kırıklığı yaşıyorum, anlaması zor, ancak olay bu. Şimdi sadece sonraki yarış olan Jerez’e odaklanmamız gerek.” “Ancak lider Dovizioso’dan sadece dokuz puan gerideyiz. Mutluyum cunku hÂl şampiyona mucadelesinin icerisindeyiz.” “Kazanın asıl sebebini bilmiyorum. Elbette bir hataydı, cunku 3.5 saniye farkla lider giderken kaza yapamazsınız, bu bir hataydı.”” “Ancak verileri karşılaştırdık, onceki turla cok benzerdi. Ancak istikrarlı tempoyla giderken ve guclu hissederken bu olabilir.” “Karşılaştırdığımız verilerde, diğer turlarıma ve en hızlı turuma gore benzer bir turdu. Ancak o noktada cok uzun bir frenleme bolgesi var ve anlaması bazen zor oluyor.” “Kazada hata yaptım, ancak aptalca bir hata yaptığımı duşunmuyorum. Bazen ‘Evet, limitleri aştım.’ diyorum, ancak bu limitlerin icerisindeydi. Temiz şekilde suruyor, on lastikleri koruyordum.” “Oncesinde hicbir şey yoktu, cok iyi bir şekilde suruyordum, Arjantin’deki ile az cok benzerdi.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER