Renault takım patronu Cyril Abiteboul, Cin Grand Prix’sindeki tek pit stop stratejisinin, Daniel Ricciardo’nun “kotu tempo” gostermesine sebep olduğunu kabul etti. Ricciardo, Cin'deki yarışa ilk 10’da başlamış ve sıralama turlarında son bolume kalan suruculerden Pierre Gasly, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean ve Kevin Magnussen ile birlikte aynı şekilde yumuşak lastikle start almıştı. Renault, Gasly’nin saf performans anlamında uzakta olacağını bildiğinden, yarışa ilk 10 dışında ve orta lastikle başlayanlardan gelecek tehditlerden korunmak icin Ricciardo’ya tek pit stop stratejisi uygulamıştı. Bu da Ricciardo'nun, 18 turluk yumuşak lastik stintinin ardından sert lastiğe gecmesi anlamına geldi. Ricciardo liderlerden tur yemesine rağmen, Sergio Perez’in 1.9 saniye onunde yedinci sırada yarışı tamamlamıştı. En hızlı tur zamanı ise, diğer suruculerle karşılaştırıldığında 16. sırada kalmıştı. Motorsport.com’a konuşan Abiteboul, “Gorunduğunden daha iyi performans olduğunu duşunuyorum. Yumuşak lastikle başlayınca tek pit stopun işe yaramasını sağlamak aşırı zordu. Her zamanki ikilemi yaşadık. Yedinci ile onuncu sıra arasında yer aldık ve en yumuşak lastikle yarışa başladık, ancak yine de bu işe yaradı.” “On birinci sırada olan herhangi birinin orta lastikle başlayabileceğini biliyorduk ve ilk beş de orta lastikle başlayacaktı. Cılgınca şeyler denemenin anlamı yoktu, sadece Gasly’i izlemeye calışıyorduk. Hedef yedincilikti ve bu hedefi gercekleştirdik.” “Gurur duyulacak bir şey yok. Ama tempo anlamında gorunduğunden daha iyiydi, cunku cok fazla lastik yonetimi yapmamız gerekiyordu.” “Ben bile bu sebep yuzunden tek pit stop stratejisini istemedim, cunku tempomuz kotu gozukebilirdi. Ancak stratejistlerimiz iki pit stopun bizim icin işe yaramayabileceği konusunda netti, yani tek pit yapmalıydık ve işe yaradı.” “Sezona zorlu bir başlangıc oldu. Gercekten lastikleri yonetmeye calışıyorduk, tempoyu değil. Takip ettiğimiz tek şey Perez ile olan farktı, onun DRS mesafesine girmediğinden emin olmaktı.” “Bu bakımdan cok iyi bir yarıştı. Takımla, muhendislerle iyi bir iletişim kurduk, ki bu iyi bir şey. İlk iki yarıştan sonra ihtiyacımız olan şey buydu.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER