Eski Mercedes pilotu ve 2016 Formula 1 dunya şampiyonu Nico Rosberg, Cin Grand Prix'sinde Charles Leclerc'e verilen takım emrinin "oldukca sert" olduğunu duşunuyor. Cin GP'de Charles Leclerc'e yarışın henuz 11. turunda takım arkadaşı Sebastian Vettel'e yol vermesi gerektiği soylendi ve boylelikle uc yarışın ucunde de takım emri verilmiş oldu. Avustralya'daki yarışın ikinci bolumunde takım Leclerc'e yerini koruması ve Vettel'e atak yapmaması gerektiğini soylemişti. Sonrasında Bahreyn'de Vettel'in arkasında kalması emri verildi ancak Leclerc bunu gormezden geldi. Cin GP'den sonra YouTube kanalında bir video yayınlayan Rosberg, "Cin'deki takım emri oldukca sertti. Sanırım şu anda bununla yaşaması gerekiyor. Takım şimdilik ona bazen iki numara olacağını soyledi." "Ama bunun oldukca sert olduğunu duşunuyorum. En azından ona daha hızlı gidebileceğini gosterebilmesi icin biraz daha zaman verilmeliydi. Ona "hızlı git ya da gecmesine izin ver" dediler ancak bunun icin bir tur dahi musaade etmediler. Yol vermesini soylediler." "Bu adil, ama sonrasında Vettel ondan cok da hızlı gidemedi. 0.1 ya da 0.2 saniye daha hızlıydı. Fakat bu yeterli değil. Bu Leclerc'in yarışını ve stratejisini de mahvetti cunku Max Verstappen'e de gecildi. Bu harika değil." Cin'deki ucunculukle birlikte Vettel, genc takım arkadaşının bir puan onunde şampiyonayı dorduncu sırada goturuyor. Bununla birlikte Lewis Hamilton, Vettel'in 31 puan onunde yer alırken, Ferrari kendisi adına kotu gecen ve Mercedes'in ilk uc yarışta yaptığı uc duble sonrası Alman takımın 57 puan gerisine duşmuş durumda. Rosberg, "Ferrari'nin gercekten yukselişe gecebileceğini umuyorum. Bahreyn'deki gibi yakın mucadeleler ve bazı aksiyonlar gormek istiyorum. Umarım oldukca cabuk şekilde donebilirler." dedi. GUNLUK GAZETELER