Valtteri Bottas, Cin Grand Prix’sinde takımın, kendisini ve takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı aynı anda pite almasıyla bazı endişeler duyduğunu kabul etti. Mercedes, Max Verstappen ve Sebastian Vettel’in onceki iki turda pite girmesinin ardından, iki surucusunun de ikinci pit stopunu 36. turda yapmayı tercih etti. Brackley merkezli takım, Bottas’ın arkada pite girenlere gecilmeye karşı savunmasız olduğunu ve ilk olarak pite onu almanın, yarış lideri Hamilton’a haksız şekilde dezavantaj sağlayabileceği icin cifte pit stop kararı aldı. Bottas, her iki aracı da aynı turda pite almanın, yarıştaki sıralamada hicbir değişiklik olmamasını sağlayabileceğini fark etmiş ve ayrıca takım arkadaşının arkasında bekleyerek zaman kaybedebileceğinden endişelenmiş. Ancak Mercedes, suruculerinin sadece beş saniye aralıkla pite geldiği turda etkileyici bir cifte pit stop yaptı ve Bottas, Hamilton’a gore sadece yarım saniye kaybetti. Bottas, “Cok endişeliydim. Bu durumda arkadaki arac olunca zaman kaybedeceğinizi biliyorsunuz ve yarış startı yuzunden o pozisyonda ben vardım. Takıma daha sonra pit stop yapıp yapamayacağımı veya pit stop yapmadan devam edip edemeyeceğimi soruyordum. Ancak lastik omru anlamında, yarışın sonuna kadar gidip gidemeyeceğimiz konusunda buyuk bir risk vardı.” “Bunları sorguluyordum, cunku Lewis’in arkasında pite gelmekten farklı bir şey yapmamın, yarışı kazanmak icin tek şansım olduğunu biliyordum. Eğer ikimiz de aynı anda pite gelirsek, cılgınca şeyler olmazsa aşağı yukarı her şeyin bittiği anlamına gelecekti.” “Ancak pit stop iyi gecti. Biraz zaman kaybettim, ancak kayıp minimum duzeydeydi, yani takım iyi bir iş yaptı. Ve şimdi, butun veriyi takımın bakış acısından gorunce, ilk iki sırada yarışı tamamladığımızdan emin olmak icin takımın doğru şeyi yaptığını duşunuyorum.” “Belki risk almak istemiş olabilirim, ancak şimdi buna bakınca lastiklerin yetebileceğini duşunmuyorum.” şeklinde konuştu. Mercedes takım patronu Toto Wolff, Hamilton’ın liderliğini korumak istediklerini doğruladı. Wolff, “İlginc bir durumdu, cunku Valtteri’nin Sebastian’ın baskısı altında olduğu acıktı.” “Yani eğer Sebastian erken pite girseydi Valtteri’nin onune gecebilirdi. Yani mantıklı olan, ilk olarak Valtteri’yi pite almaktı. Ancak Valtteri’yi erken pite alsaydık, o da Lewis’i gecebilirdi.” “Yani sıralamayı bozmak istemedik ve ikisini aynı turda pite almaya karar verdik. Art arda uygun şekilde pit yapmak icin yeterli vakte az farkla sahip olduğumuzu biliyorduk ve pit ekibindeki cocukların yaptığı iş gercekten etkileyiciydi.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes’in Cifte Pit Stopu Bottas’ı “Cok Endişelendirmiş”