Valentino Rossi ve Jack Miller, MotoGP'de son yarışı kazanan Suzuki surucusu Alex Rins'in bu yıl şampiyonluk icin ciddi bir tehdit olduğunu duşunuyorlar. Rins, MotoGP'deki ilk zaferini ve Suzuki'nin 2016 Britanya Grand Prix'sinden bu yanaki ilk zaferini pazar gunu COTA pistinde Rossi'yi geride bırakarak aldı. Marc Marquez'iin yarış dışı kaldığı hafta sonuyla birlikte Rins şampiyona ucunculuğune yukselirken, lider Andrea Dovizioso'nun sadece beş puan gerisinde yer alıyor. Rins'i olası bir şampiyonluk rakibi olarak gorup gormediği sorusuna Rossi, "Şampiyonluk savaşı icin bir rakip olacağını kesinlikle duşunuyorum, cunku sadece bir yarışta değil, gecen sezonun ikinci bolumunde de cok gucluydu. O her zaman on tarafta yer aldı." "Bazen antrenmanlarda bile zorlansa da yarışta hep guclu oluyor. Bundan gercekten mutluyum cunku aşağı yukarı aynı pozisyondayım!" "Zekice suruyor ve her şeyde cok puruzsuz. Bu yarışın ikinci yarısı icin lastik saklamak adına cok onemli. Her zaman cok guclu ve yenmesi zor bir adam." yanıtını verdi. Ucuncu olan Jack Miller, Rins'in en iyi pozisyonlar icin mucadele edebileceğini ve Suzuki surucusunun tıpkı Rossi gibi sıralama turlarından yarış gunune iyi bir ilerleme kaydettiğini duşunuyor. Miller, "Benim sorunumun zıttını yaşıyor. Ben her zaman sıralama turlarında iyiyim ve yarışta zorlanıyorum. O tam tersi. Ne zaman takımla otursak ve toplantı yapsak, her zaman Rins ve Valentino'nun yarışta mucadelede olacağını duşunuyoruz. Sıralama turlarında nerede olduklarının onemi yok, hep orada olacaklarını biliyorsunuz." "Bence Suzuki şu noktada gercekten iyi calışıyor. Ona tebrikler. Bence bu onun ve Suzuki icin bir şeylerin başlangıcı." dedi Rins, Suzuki'nin mevcut durumunu koruması halinde şampiyonluk icin aday olabileceklerini duşunuyor. "Sonucla oyle gosteriyor. Bu seviyede devam edip edemeyeceğimizi goreceğiz. Hicbir şeyi tamamen reddetmiyoruz. Şimdi Avrupa'ya gideceğiz ve orada guclu olacağız." GUNLUK GAZETELER