Red Bull takım patronu Christian Horner, takımın Cin Grand Prix’sindeki hızıyla şasinin yerine oturduğunu ve artık takımın ana kaybının duzluk hızı olduğunu soyledi. İlk iki yarışta aracta iyi bir denge bulmakta zorlanan Milton Keynes merkezli takım, Bahreyn Grand Prix’si sonrasındaki testte nelerin yanlış olduğunu anlama konusunda ilerleme kaydetmişti. Şanghay’da umut verici bir hız gosteren Red Bull, Verstappen’in Ferrari’lerin arasına girmesiyle dordunculuk elde etmişti. Horner, bu performansın, aractan daha fazlasını alıp ilerleme kaydettiklerinin bir kanıtı olduğunu soyledi. Horner, “Bahreyn’e gore ileriye doğru bir adım attık ve kesinlikle daha rekabetciydik.” “Grafiklere, ozellikle birinci ve ikinci sektore baktığımızda iyi olduğumuzu gorebilirsiniz. Ucuncu sektorde ise yapmamız gereken işlerin olduğunu anlayabiliyoruz ve yakında buna yardım edecek şeyler getireceğiz. Genel olarak bu konuda olumlu bir hafta sonuydu.” dedi. 1.2 kilometrelik uzun arka duzluğu de iceren Cin’in ucuncu sektoru, Honda’ya oyununu yukseltmesi icin bir gorev yukluyor. Ferrari ve Mercedes’in hafta sonları boyunca daha agresif motor modlarına sahip olmasından dolayı Horner, Honda’nın elde edeceği kazancların yakında geleceğini umuyor. Horner, “Bu konuda ilerleme kaydediyor olduklarını duşunuyorum. Yardımcı olacak gelişimler olacak ancak diğerleri de yerinde saymayacak.” “Bunun hepsi gelişimle alakalı. Bu seneki hedefimiz Mercedes ve Ferrari ile aramızdaki farkı kapatmaktı ve bunu gercekleştiriyoruz.” “Ferrari’leri ayırdık ve Mercedes’e kesinlikle daha yakındık. Şu an ile yılın ortası arasında bir akordeon etkisi olacak.” dedi. Cin’de Charles Leclerc’i gecebilmelerine rağmen Horner, bu sonucu aracın performansından cok, akıllıca verilen stratejik kararlara bağladı. “Ferrari’den daha hızlı bir araca sahip değildik diye duşunuyorum, yani onlardan en az birini yenebilmek icin iki pit yapmalıydık.” “Daha sonra Sebastian ile pit duvarı arasında pit yapıp yapmayacaklarına dair bazı tartışmalar oldu, ancak sonunda bizi gecebildiler ve Mercedes de onu gecti.” “Leclerc’i biraz yalnız bıraktılar. Yani bizim icin 4. sıra maksimumdu.” GUNLUK GAZETELER