Yamaha surucusu Maverick Vinales, Austin’deki MotoGP yarışında yanlış cezayı cekmesinin “tamamen kendi hatası” olduğunu kabul etti ve erken start almasındaki sucu ustlendi. COTA’da yapılan yarışın startında erken kalkış yaptığı icin Vinales’e pitten gecme cezası verilmiş, ancak İspanyol surucu ilk once Uzun Tur cezasını cekip ilk 10 dışına duşmuş ve daha sonra pitten gecme cezasını cekmişti. Boylece Vinales, sezonun acılış yarışı Katar GP’den itibaren getirilen Uzun Tur cezasını yanlışlıkla uygulayan ikinci surucu olmuştu. Katar’daki Moto3 yarışında da Romano Fenati aynı şekilde yanlışlıkla bunu uygulamıştı. Vinales, cezasını yanlış anlamasının sebebi olarak Guvenlik Komisyonu ile yapılan goruşmelerde Arjantin’de aynı cezayı alan Cal Crutchlow’un olayındaki tartışmaları gosterdi. Ancak yine de her şeyin kendi hatası olduğunu soyledi. Vinales, “Sadece bir yanlış anlamaydı, tamamen benim hatamdı.” “İyi bir start almaya cok yakındık ve startta tam gaz actım. İlk iki-uc saniyede sorun yoktu ama sonra starttan onceki son anda hareket ettim.” “Debriyajı da erken bırakmadım, hicbir şey yapmadım. İyi tarafı ise, startta birkac surucuyu gecebildim.” “Cezayı biraz yanlış anladım. Biraz daha fazla zaman kaybettim, ancak iyi bir geri donuş yaptım.” “Eğer startta zaman kazanırsanız pitten gecme cezası alırsınız, bunun bahanesi yok.” “Ancak yarış bu sene bizim icin iyiydi. İyi bir tempo gosterdik. Cezayı cektikten sonra kolayca 2:04’lerde donebiliyordum.” “11. olmayı beklemiyordum, cunku ondekilerden cok uzaktaydım. Ancak sonrasında tur başına 2-3 saniye yetişebiliyordum.” “Motosiklette iyi hissediyordum. Onlerde olsaydım daha da hızlı gidebilirdim. Artık Jerez’i duşunmeliyiz.” şeklinde konuştu. Ayrıca Joan Mir de Austin’deki startta erken kalkış yaptı ve ceza aldı. Ve normalde fazla alınmayan bu ceza, son iki yarışta ucuncu kez alınmış oldu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales, Austin’deki Ceza Karışıklığının “Kendi Hatası” Olduğunu Kabul Etti