2018 Sezonunda Porsche Cup Fransa ve Benelux şampiyonalarında şampiyonluğa ulaşan Guven, yeni sezonda Formula 1'in destek serisi olan Porche Supercup'ta mucadele edecek. TOSFED, Genclik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto sponsorluğunda mucadele eden Guven, Pierre Martinet by Almeras takımı ile yarışacak ve Supercup'ın yanı sıra Porsche Cup Fransa'da da unvanını korumak adına piste cıkacak. 1993'ten bu yana Formula 1'in destek serisi olan ve Dunya’daki en rekabetci tek marka serisi olarak bilinen Porsche Supercup'ta birbiri ile aynı Porsche 911 GT3 aracları kullanılıyor. Nicki Thiim, René Rast, Earl Bamber ve Jorg Bergmeister gibi isimler, serinin onceki şampiyonları arasında yer alıyor. Motorsport.com'a yaptığı acıklamada Guven, "Bu benim icin yeni bir mucadele olacak. Deneyimli pilotların olduğu, Formula 1'in atmosferinde gercekleştirilen zor bir seri. Monte-Carlo, Meksika gibi daha once hic yarışmadığım pistlerde mucadele edeceğim" "Her yarışta damalı bayrağa ulaşmayı ve olabildiğince deneyim kazanmayı amaclıyorum. Caylak sezonum olduğu icin oncelikle amacım oğrenmek ve gelecek yıl icin hazırlanmak" "Porsche Cup Fransa şampiyonasında da yarışarak arac icinde olabildiğince cok vakit gecirmeyi hedefliyorum. Orada ise şampiyonluğumu korumak icin piste cıkacağım" şeklinde konuştu. Serinin Pazartesi gunu Barcelona'da yapılan yapılan ilk test seansında birinci sırada yer alan Guven, gectiğimiz sezon Porsche Cup Fransa'daki takibi Julen Andlauer'in 0.026 saniye onunde yer aldı. Porsche'nin gelecekteki fabrika surucusunu aradığı Juniour Shoutout'ta Guven yerine secilen Jaxon Evans ise seansı 13. sırada tamamladı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Ayhancan Guven Bu Sezon Porsche Supercup'ta Yarışacak!