Sebastian Vettel, Ferrari Formula 1 takımının "kotu gazetecilikten" olumsuz etkilendiğini ve takım emirleriyle ilgili yorumların medya malzemesi olarak kullanılmasından memnun olmadığını soyledi. Yeni takım patronu Mattia Binotto, Ferrari'nin başına gecmesinin ardından son sezonlardaki belirsizliklerin aksine takım emirleri konusunda daha net bir politikaya sahip. Binotto, %50'ye 50 olan durumlarda olan onceliğin Vettel'e verileceğini cunku dort kez dunya şampiyonu pilotun genc takım arkadaşı Charlesles Leclerc'e kıyasla daha iyi bir şansı olduğunu acıklamıştı. Şampiyonluğu kazanmanın en iyi olunun takım emri olup olmadığı sorusuna Vettel, Cin'de şoyle yanıt verdi: "Bilemiyorum, bunu Lewis'e sormalısınız. Mercedes cok farklı bir durumdaydı." "Boyle bir şeyi ilk defa gormuyoruz. Mattia'nın da dediği gibi her şeyi birlikte bir takım olarak yapmaya calıştık." "İki hafta once Bahreyn'de Charles daha hızlıydı ve durum daha basitti, belki de gecmesi biraz daha kolaydı." "Bana gore yarıştan sonra uzucu olan şey Cin Grand Prix'sini ucuncu ve dorduncu bitirmeyi başaramamak oldu." "Charles'ın onunde olmak istiyorum ve o da benim onumde olmak istiyor. Dediklerimi daha fazla acmak istemiyorum cunku bu her zaman zor, ozellikle de cevabımdan cıkardığınız şeylerden oturu." Ferrari ve suruculeri her ne kadar konumları buyuk olcude tutarlı kalsa da takım emri kullanımıyla ilgili surekli eleştiriler aldılar. Belli bir hikayeyi duşunup duşunmediği sorusuna Vettel, "Gercekten hayır, kendi acımdan bu sadece kotu bir gazetecilik." "Ama bunu yargılayamam cunku gazeteci değilim. Bu yuzden duşuncelerimi kişisel olarak gormemelisiniz." yanıtını verdi. Cin'de Leclerc lastikleriyle mucadele etmeye başladı ve bunun uzerine Vettel'in Mercedes'e ayak uydurup uyduramayacağını gormek icin Alman pilotu one taşımak istedi. Takım emri isteyip istemediği ya da bunun adil olup olmadığı sorusuna Vettel, "O anda bu sorularla karşı karşıya kalmak zorunda kalmam gereken anın geleceğini biliyordum." "Cevaplamak istediğimden pek emin değilim, cunku hepinizin calışma şekline biraz karşıyım. Cunku bir şekilde cevapları bir kenara bırakıyorsunuz ve yanlış tarafta doğru gidiyorsunuz. Cevabı bağlam dışına cıkarıyorsunuz." "Belki bana yarım saat icerisinde padokta tekrar sorarsanız , belki size basit ve durust bir cevap veririm, ama siz onu yazmayacaksınız ya da kaydetmeyeceksiniz." "Belki de bunu hepiniz yapmıyorsunuz, ama bazılarınız bunu yapma calışıyor gibi gorunuyor." "Daha hızlı gidip gidemeyeceğim soruldu ve daha hızlı gidebileceğimi hissettim. Yapabileceğimi hissettiğimi soyledim." yanıtını verdi. Vettel, takım icerisinde 1-2 numara olması hakkında konuşmanın değil, surekli aynı sorulara cevap vermenin "acı verici" olduğunu soyledi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel, Takım Emirleri Konusundaki "Kotu Gazetecilikten" Yıldı