Max Verstappen, Red Bull'un şu anda yetişmeye calıştığı Mercedes ve Ferrari ile tum pistlerde mucadele edebilecek seviyeye gelebilmesi icin biraz daha zamana ihtiyacları olduğunu duşunuyor. Takım şu anda şasi tarafında aerodinamik problemlerle boğuşuyor ve gelişmesi gerektiğinin farkında. Diğer tarafta Mercedes ve Ferrari seviyesinde olmayan Honda ise yeni guncellemelerle guc unitesini geliştirmek icin calışıyor. Verstappen tum bunlardan oturu bu noktada daha fazlasını beklemenin gercekci olmadığını duşunuyor. Bununla birlikte arka planda hem şasi hem de motor icin onemli guncellemeleri hazırlanıyor ve Hollandalı pilot, sezonun ortasına kadar her turlu pistte guclu olabilecek duruma gelmelerini umut ediyor. Zandvoort'taki Jumbo Racing Days oncesi Motorsport.com'a konuşan Verstappen, "HÂl daha fazla beygir gucune ihtiyacımız olduğunun duşunuyorum, ama şimdi biraz daha yakınız. Şasi tarafında da rekabetci olabilmek icin gelişmemiz gerekiyor ki, neler olacağını goreceğiz." "Umarım sezonun yarısından sonra sadece duzluk olmayan pistlerde guclu olabileceğimizi soylemek zorunda kalmayız." "Duzluklerde hÂl zaman kaybettiğimiz bir gercek. Ozellikle Ferrari ile kıyaslandığında durum bu. Bu yıl bir şey buldular fakat kimse bunun nasıl olduğunu bilmiyor. Odevlerini iyi yapmışlar ve hem şasi hem de motorla daha da yakın olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor." dedi. Genc pilot Red Bull'un ilerlemesi gerektiğini duşuncesine rağmen, şu anda şampiyonayı ucuncu sırada goturduğu icin oldukca mutlu olduğunu soyledi. "Yaptığımız başlangıctan genel anlamda mutlu olabiliriz. Kimsenin hemen galibiyet icin mucadele etmemizi beklediğini zannetmiyorum. Bunun gercekci olduğunu da duşunmuyorum. Yeni motor partneri olduğunda bu biraz zaman alıyor." "Şimdiye kadar şahsen Honda'dan cok mutluyum. Motor cok dayanıklı. Elbette guc her zaman daha iyi olabilir, ama bunu zaten biliyorduk. Bunun icin gercekten cok calışıyorlar ve şikayet edebileceğimizi duşunmuyorum." "Şasi tarafına bakarsak, daha fazla downforce bulabiliriz. Genel anlamda ozellikle yarışta daha tutarlı bir dengeye ihtiyac duyuyoruz. Şu anda sahip olduklarımızı en ust seviyeye cıkarmamız gerekiyor." Verstappen, 2020'ye kadar şampiyonluk mucadelesinde olma potansiyeli hakkında, "Sezonun cok erken bir noktasındayız ve şampiyonada ucuncu sıradayız. Yani her şey hÂl mumkun. Aracta ve motorda iyi guncellemeler aldığımızdan emin olmamız gerekiyor. Sonrasında her şey mumkun olacak." dedi. Jumbo Racing Days, 18-19 Mayıs'ta Hollanda'daki efsanevi pistte yapılacak. GUNLUK G AZETELER