Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner, takımının 2009'dan cıkardığı dersler ile 2010'da daha guclu olacağını duşunuyor. Horner "Bu seneki başarıyı devam ettiremememiz icin bir neden gormuyorum ancak kesinlikle bazı urkutucu rakiplerimiz olacak." "Bizim hÂl bağımsız takım olduğumuzu unutmayalım ve takım bu sene başardıklarıyla gurur duyabilir. Dediğim gibi gelecek sene daha guclu olacağız." dedi. Horner, gelecekte kendilerine fayda sağlayacak hatalardan ders cıkaracaklarını soyledi. Horner "Sezona bakarsanız her takım ve surucunun şanslı olduğu anlar vardı ancak biz daha cok kotu şansa sahiptik ancak gelecek sene bu hataların ardından daha guclu olmalıyız." "Brezilya'da 5. galibiyetimizi kazandık. 130'dan daha fazla puan kazandık ve 14 defa podyumda yer aldık. 3 defa 1-2 sonucu elde ettik ve Red Bull'un gelişimi oldukca fazla." "Ve bu sezondan cok fazla ders cıkardık ve grup olarak gelişeceğiz. Bana gore bu kadar genc bir isim olan Sebastian, geleceğin dunya şampiyonu." dedi. Button'un sezona yaptığı fırtına gibi başlangıcın kendilerini zora soktuğunu duşunen Horner, sezonun 2. yarısındaki duşuşe rağmen Button'un değerli bir şampiyon olduğunu soyluyor. Horner "İlk 7 yarışta cok fazla zarar verdi ve o andan sonra puan katmayı surdurdu. Sezon tum senenin ardından sonuclanır ve tarih kitabı performansın sezon icerisindeki akışına bakmaz." "Onun değerli bir şampiyon olduğunu duşunuyorum. Onun icin cok mutluyum. Bunun icin cok sıkı calıştı ve gelecek sene onu yeneceğiz." "Sezon başında oldukca etkiliydi ancak sezona tumuyle bakmanız lazım. Sezon başında oldukca kaybettik ancak bu sadece cift katmanlı difuzorle alakalı değildi." dedi. TRF1.NET