Bu sezonki şampiyonluk mucadelesini kaybeden Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel, takım patronları arasında yapılan ankette 2009'un en iyi pilotu secildi. Bu sezonki şampiyonluk mucadelesini kaybeden Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel, takım patronları arasında yapılan ankette 2009'un en iyi pilotu secildi. Her yıl Autosport tarafından duzenlenen anket, mevcut 10 takımın patronlarının, yılın en iyi pilotu olduğunu duşundukleri ismi secmesiyle sonuclandı. Pistlerde olduğu gibi 10-8-6... puanlamasına gore yapılan ankette Vettel, yeni dunya şampiyonu Jenson Button'ı geride ilk sırada yer aldı. Bir onceki senenin şampiyonu Lewis Hamilton ise takım patronlarına gore en iyi 3. pilot oldu. Anket sonuclarına gore sıralama ve pilotların aldıkları puanlar şoyle:
1. Sebastian Vettel 76 2. Jenson Button 67 3. Lewis Hamilton 65 4. Fernando Alonso 39 5. Rubens Barrichello 35 6= Kimi Raikkonen 30 6= Mark Webber 30 8. Felipe Massa 19 9. Robert Kubica 10 10. Adrian Sutil 8 Vettel, konuya ilişkin yaptığı acıklamada, "İniş ve cıkışların yaşandığı boylesine heyecan verici bir sezonun ardından bu şekilde secilmek bir onurdur. Bununla birlikte bu oylar, gelecek yıl pistte daha hızlı olmama yardım etmeyecek. Bunu hak ettiğimi kanıtlamak yine bana duşecek" dedi. Red Bull Racing patronu Christian Horner ise, sonuctan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Sebastian 2009'da harika bir sezon gecirdi. Ben eminim ki, geleceğin dunya şampiyonluğu kapasitesine sahip bir pilot" diye konuştu. Horner, "Boylesine bir kabiliyetin diğerleri tarafından da onaylandığını gormek tabii ki cok guzel. Kendisiyle onumuzdeki yıllarda da birlikte calışmayı cok buyuk bir heyecanla bekliyoruz" eddi. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Takım patronları Vettel'i yılın en iyi pilotu secti