Ferrari, Formula 3 Euro Series şampiyonu Jules Bianchi'nin gelecek ay Jerez'deki testlerde kendilerine katılacağını acıkladı. Bianchi, daha oncesinde Ferrari ile temasa gecmişti ve İtalyan takım sonunda 2 gun icin genc pilotun Jerez'de testlere katılması kararına vardı. Bianchi'nin 2 gunluk calışmasının ardından İtalya F3 Şampiyonası'nın ilk 3 pilotu Daniel Zampieri, Marco Zioli ve Pablo Sanchez Lopez, F60 ile 3 gunluk testlerin son gununu paylaşacaklar. Bianchi: "Gercekten mutluyum. Bir F1 aracını surmek benim icin cok iyi bir şey, ozellikle de birFerrari'yi. Cunku benim icin dunyadaki en iyi takım. Elimden geleni yapacağım ve sadece oğreneceğim. Cunku en onemli şey oğrenmek" "Şuphesiz gercekten iyi bir şey. Benim icin bir F1 aracını ilk kez kullanmak ve bunu bir Ferrari ile yapmak inanılmaz. Başka bir soz bulamıyorum" "Cok mutluyum. Macau yarışını odaklanmak istiyorum, cunku burada iyi bir sonuc almak gercekten onemli. Bu yuzden de oraya yoğunlaşıyorum, ardından da Jerez'deki testime konsantre olacağım" Bianchi'ye gore iki gun teste cıkacak olmasının kendisine yardımcı olacak, cunku bu fırsatla cok erken zamanda cok zorlamadan gelişim kaydedebilecek. Bianchi: "Adım adım ilerleyebileceğim ve cok şey oğreneceğimc Cunku herhangi bir kaza veya hata yapmadan cok fazla tur atmak gercekten onemli olacak. Cok zorlayabielceğim son gune kadar adım adım gidebilirim" Testlerde daha fazla sure almasının kendisine Ferrari'de daha sonra başka fırsatlar yaratacğı anlamına gelip gelmediği sorulduğunda Bianchi: "Belki. Belki evet, belki hayır. Kesin değil. İlk olarak teste cıkacağız ve sonrasında neler olacağını goreceğiz" Bianchi ayrıca menajeri NicolasTodt'un cabasınıa da ovgulerde bulundu. Bianchi:"Nicolas herşeyi yaptı. Eğe bu testi yapacaksam, bu onun sayesinde oldu. Cunku cok iyi bir iş cıkardı. Tek araclı yarışlara başladığımdan bu yana herşeyi yapmamda bana yardım etti ve beni her zaman en iyi araclara yerleştirdi. Bana cok yardımı oldu" TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Resmi: Bianchi Ferrari İle Teste Cıkacak