Brawn GP'nin alınmasıyla kurulan Mercedes GP, 2010 sezonunda Nico Rosberg'in kendileriyle yarışacağını acıkladı. 2006 sezonunda Formula 1'e giriş yapan Alman surucu Rosberg, bu sezon sonuna kadar Williams ile mucadele etmesinin ardından gelecek seneden itibaren yeni kurulan Mercedes GP'de yarışacak. 24 yaşındaki Alman surucu şu ana kadar 70 yarışa katıldı ve 2 kere podyuma cıkmayı başardı. Yeni anlaşması hakkında konuşan Rosberg "2010'da yeniden piste cıkacak olan Gumuş Ok'un yani Mercedes'in bir parcası olacağım icin gercekten mutluyum. Formula 1'de bir başka firmanın motor sporlarında bu kadar uzun ve başarılı bir gecmişi yok." "Yeni Mercedes takımı icin yarışacağım ve Ross Brawn'la calışacağım icin gururluyum. Her zamandan daha motive oldum ve yeni Gimiş Ok ile testlere başlamak ve 14 Mart 2010'da yeni sezonun ilk yarışına cıkmak icin sabırsızlanıyorum." dedi. Ross Brawn "Nico Rosberg'i Mercedes takımımıza kattığımız icin cok mutluyuz ve onunla calışmak icin sabırsızlanıyoruz. Nico harika bir yetenek ve Formula 1'deki 4 senelik deneyimi ile takımımıza ilk baştan itibaren cok değerli katkılarda bulunabilecek bir surucu. Babası Keke Rosberg ile de calışırken cok buyuk keyif almıştım ve Nico'nun babasının yolundan gidiyor olduğunu gormek guzel. 2009 Nico'nun Formula 1'deki en iyi sezonuydu ve gelecek sene Mercedes ile gelişimini surdurmesini bekliyoruz." dedi. Norbert Haug "Nico'yu Lewis Hamilton'la karting yaparken ve ardından DTM destek programında gordum ve onu kucukluğunden beri tanıyorum. Daha ilk başlarda yarış surucusu olarak yoluna devam edeceği belliydi ve Williams'ta gecirdiği 4 senenin ardından Mercedes'te bizimle olacağı icin mutluyuz." "Bu bizim yeniden başlamamızı daha da hoş bir hale getirdi ve Nico pilot dizilimimizde yetenekli ve sempatik bir surucu olarak yer alacak. Nico'nun olumlu tutkuları var, bizim de bu yonde tutkularımız var ve birlikte cok şey başarmak istiyoruz. Onunla calışmak icin gercekten sabırsızlanıyorum." dedi. TRF1.NET