BMW Perşembe gunu Formula 1 takımını Peter Saubere sattığını acıkladı. İsvicreli yarıtım firması Qadbak ile olan anlaşma tamamen bitmediği icin, tum takımların onayladığı uzere Sauber isminin onumuzdeki sezon spora tekrar katılması bekleniyor. BMW 70 Grand Prix sonra Formula 1'den ayrıldı. 2005 sonunda Sauber BMW tarafından satın alındıktan sonra, İsvicreli iş adamı ve eski takım sahibi Peter Sauber Hinwill ekibinde hisse sahibi olarak devam etti, bu yılda Qadbak tarafından satın alınan fakat henuz tamamen doğrulanmayan anlaşma ile Sauber ismi 2010'da takım olarak geri donebilir. Peter Sauber: " Bu cozumu bulduğumuzdan dolayı cok rahatladım. Bu demek oluyor ki Hinwil bolgesini ve calışma bolgelerinin coğunu tutabiliriz. Yeni takımın Formula 1'de cok iyi geleceğe sahip olduğu konusunda ikna oldum. Şuan ki donuşum yeni iskelet yapısı ozel takımların cıkarına. "Calışanlarımız cok rekabetci ve motive durumda ve bende bu yeni mucadele icin sabırsızlanıyorum. BMW'ye başarılı olarak paylaşığımız dort yıl icin teşekkur etmek istiyorum." Peter Sauberle yapılan anlaşmada 388 olan calışan sayısının 250 calışan civarına duşurulmeside var. BMW'nin Cuma gunku yaptığı acıklamada ileride daha fazla işci cıkarma olabileceği belirtildi. Takımın yeniden yapılanması ve gelecekteki taslak koşulları bunu gerekli kıldı. Fazlalıklarınında cıkarıldığı acıklandı. BMW AG calışanlarında kesintiye gitmesinden dolayı uzgun ve yeniden yapılanmayı destekleyecek denildi. 2010 gridinde Sauber 14. sıradan kesin olarak yer almak istiyorsa FIA ve diğer takımların ortak şekilde anlaşması gerekiyor. Sadece Williams takımının itiraz ettiği biliniyor bunun sebebide takımın yeni sahipleri hakkında detayları bilmemeleri. Fakat tanınmış Sauber'in donuşu ile şimdi onumuzdeki sezon gridinde 28 aracın olacağı cok daha olası gorunuyor. TRF1.NET