McLaren, Jenson Button'ın gelecek sezon eski dunya şampiyonu Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olarak İngiliz ekibinde yarışacağını doğruladı. Gectiğimiz Cuma gunu McLaren fabrikasını ziyaret eden Button'ın hakkındaki spekulasyonlar da boylece sona ermiş oldu. Button ile eski takımı Brawn GP arasındaki goruşmeler, ucret konusundaki anlaşmazlık nedeniyle cıkmaza girmişti. Button bugun yaptığı acıklamada, "Bu kadar uzun sure bulunduğunuz bir takımdan ayrılma kararını vermek her zaman zor olur. Fakat hayat zorluklarla doludur. En onemlisi kendinizle mucadelenizdir. Gectiğimiz sezon Brawn GP ile şampiyonluğu kazanmama ve bunu hicbir zaman unutmayacak olmama rağmen, yeni zorluklara yelken acmaya devam etmek istedim. Bu yuzden de Vodafone McLaren Mercedes'e katılmaya karar verdim" dedi. McLaren'ın en buyuk takımlardan biri olduğunu soyleyen Button, Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen gibi yıldızların mucadele ettiği takımda artık Lewis Hamilton'la birlikte yarışacağını belirtti. İngiliz pilot, "Kucukluğumden beri McLaren takımını her zaman takip ettim ve sonunda bu takımın bir parcası olmak inanılmaz bir duygu" diye konuştu. Button, "McLaren Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ettiğimde, sadece teknik kaynakları değil, sahip olduğu inanılmaz yuksek standartları beni cok etkiledi" dedi. Button ayrıca, "Kişisel bakış acısından, bir İngiliz dunya şampiyonu takım arkadaşıyla yarışmak buyuk zevk. Lewis cok kısa bir surede inanılmaz seviyede başarılara imza attı. Kendisi, tum Formula 1 pilotlarının saygısını kazanmış harika bir pilot. Birbirimizden oğreneceğimiz cok şey olduğuna eminim. Takımı daha ileri noktalara taşımak icin bu guc birliğini kullanmayı sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Button resmen McLaren'de