Frank Williams ve Patrick Head, takımdan bir miktar hisseyi Avusturyalı bir yatırımcıya sattı. Williams ve Head, 1977'de kurulan takımın tek sahipleri olduklar ve şu ana kadar bir cok takım takımı satın almak ve zaman zaman takımdan hisse almak istediler. Ancak Williams bugun yaptığı acıklamada Toto Wolff tarafından yonetilen bir gruba hisse satıldığı acıklandı. İş calışmalarının yanında Wolff, FIA GT'de part-time yarışıyor.
Williams: "Kontrolu Bırakmayacağım"
Frank Williams, Formula 1 takımının hisselerinde satış yapmasının, organizasyon icinde geri adım atacağı anlamına gelmediğini soyledi. Cuma gunu Williams, kendisinin ve Patrick Head'in, takımdaki bir kısım hissesini iş adamı ve amator yarışcı Toto Wolff tarafından idare edilen bir Avusturyalı yatırımcı şirkete sattığını acıkladı. Ama Frank Williams, takımın butun kontrolunu yine elinde bulunduracağını belirtti. Fransk Williams: "Formula 1 calışmalarımı veya bu şirketle olan ilişkimi durdurma gibi bir niyetim yok" "Toto, az miktarda hisseye sahip olacak. Şirket hÂl benim kontrolum altında ve tamamen gidene kadar işlerin kontrolunu bırakmayağım" Williams, hisse satışından takımın sportif acıdan etkilenmeyeceğini soyledi ama Wolff'un takımdaki ilişkisinin yeni sponsorlara bir kapı acabileceğini ekledi. Williams: "Gercekten hic bir şey değişmez. CEO'muz olarak Adam Parr, gun gun işleri takip ediyor. Takımın sponsorluk calışmalarına ozel ilgim var ve buradaki diğer cocuklarla birlikte yoğun bir şekilde calışıyorum. Patrick hÂl cok ilgili ve her gun geliyor" "Şuphesiz Toto, cok kurnaz bir iş adamı ve bir cok işe yatırım yaptı, yarattı ve kÂr ile sattı" "Sponsor bulmada kesinlikle cok yardımı dokunabilir. Bu, onun başarılı ve aktif olabileceği bir alan, eminim" Wolff, Williams'taki hisselerinin %10 ile %49 arasında olduğunu doğruladı.
TRF1.NET
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Williams Takımdan Hisse Sattı