Kimi, dun Formula 1'den bir sene ayrı kalmayı duşunduğunu oğrendik. Durum boyle mi? Kimi Raikkonen: Evet, oyle gorunuyor. Mclaren ile koşullarda anlaşamadım bu yuzden bir sene ara vermeye karar verdim. Her zaman rekabetci bir araca sahip olursan Formula 1'de kalacağını soyledin. Bunun 2010'da mumkun olmayacağını mı duşundun? KR: Evet. Mclaren yarış kazanmak ve suruculer şampiyonluğu mucadelesi icin en iyi fırsatı teklif etti ve bu gercekleşmeseydi bir senelik ara sonucu olacaktı. Ve durust olmak gerekirse eğer rekabetci bir suruş mumkun olursa 2011'de donerim. Bir senelik arada ne yaparsın? Ralli mi? Diğer yeteneklerini mi kullanacaksın? KR: Henuz bilmiyorum. Rallilerde mucadeleye bakacağım. Yine rekabetci bir arac surmek istiyorum. Eğer olmazsa ailem ve arkadaşlarımla daha fazla zaman gecireceğim. 2011'de doneceğine nasıl ikna oldun? Bu Formula 1 kariyerinin sonu olabilir mi? Buna hazır mısın? KR: Dediğim gibi, eğer rekabetci bir takım mumkun olursa 2011'de doneceğim. Sadece rakamları arttırmak icin yarışmayacağım. Bununla ilgilenmiyorum. Ancak o zamana daha cok var ve onumuzdeki aylarda neler olacağını goreceğiz. Mclaren yolu Jenson Button ile anlaşmalarıyla kilitlendi. Onlarla goruşmelerin neden durdu? KR: Menajerlerim Mclaren ile bir cok goruşme yaptılar. Ne yazıkki belli sorunlar cozulemedi. Son 3-4 gun icerisinde buyuk ihtimalle bir cozume ulaşılamayacağının farkına varmıştık. Ya yeni Mercedes GP'ye geciş konusunda ne duşunuyorsun? Brackley'e gidiş konusunda hislerin var mı? KR: Hayır, Brawn GP ile goruşme olmadı. Onların Mercedes olmasıyla gelecek sene 2 Alman surucuyle yarışacaklarını duşunuyorum. Button'ın Mclaren'e gecmesi konusunda paranın adı cok anıldı ve aynı takımın senin isteklerini karşılamak istemediği yonunde haberler cıktı. Maaş konusunda pazarlıkta durumun neydi? KR: Ben bugunlerde iyi bir surucunun fark yapabileceğini duşunuyorum. Bu sezon gridin ne kadar yakın olduğuna bakarsanız, surucu bir kac salise fark bulabiliyorsa bu gridde cok fazla sıra kzandırabiliyordu. Bu kazanmak ve kaybetmek arasında buyuk fark oluşturabilir. 2009, Formula 1'deki 9. sezonun oldu. İstediğine ulaştın mı? Ferrari'de yerine gecen Alonso, Ferrari'den sonra ayrılacağını soyledi cunku Ferrari'den başka takıma gecişin geri adım olacağından bahsetti... KR: Ben suruculer şampiyonluğu hayalime ulaştım. Bir başka şampiyonluk daha kazanmak istiyorum nacak eğer rekabetci bir aracım olursa bunu başarabilirim. Bu kadar basit. F1'deki gunlerimden keyif aldım ve hÂl tutkuluyum. Doğru koşullarda geri donmeye cok istekliyim. Kapı acık. Bakalım gelecek ne getirecek. TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kimi Raikkonen İle Soyleşi