Ferrari'nin takım patronu Mattia Binotto, Charles Leclerc'e Cin Grand Prix'sinde takım arkadaşı Sebastian Vettel'e yer vermesini soylemenin hic de kolay olmadığını kabul etti. Leclerc, başlangıcta iyi bir startla Vettel'i gecti ama sonrasında lastiklerini dort kez dunya şampiyonu takım arkadaşı gibi kullanmakta zorlanıyordu ve 11. turun başında kendisinden Vettel'e yol vermesi istendi. Ferrari boylelikle şimdiye kadarki uc yarışın ucunde de bir şekilde Leclerc'e takım emri vermiş oldu. Daha once Avustralya'da genc pilota Vettel'i gecmemesi soylenmiş, Bahreyn'de de arkasına geldiği takım arkadaşına kıyasla yerini koruması istenmişti. Takım patronu Binotto, "Bir takım olarak emir vermek zor. Cunku suruculerimizi anlıyoruz, mumkun olduğunca onde kalabilmek icin savaşmaya ihtiyacları var." "Kesinlikle kolay bir karar değil. Charles'a teşekkur etmem gerekiyor. Davranış tarzıyla bir kez daha iyi bir takım oyuncusu olduğunu gostermiş oldu. Ama durumun basit şekilde tersine donduğu bir zaman da olacağına inanıyorum. Takımın alabileceği puanları maksimize etmemiz gerekiyor. Bence bu acıdan doğru secimi yaptık." dedi. Leclerc yarışın hemen ardından pozisyon takası hakkında yorum yapmadan once takımdan konuya dair haber almak icin beklemek istediğini soylemişti. İlerleyen saatlerde medya karşısına gecen Leclerc, "Aracın icerisindeyken gercekten sinir bozucuydu. Ama diğer taraftan, aractayken resmin tamamını gormediğimizi de biliyorum. Ben de sadece kabul ettim, bunu yaptım, yarışıma odaklandım." dedi. Bu hamle Vettel'i pilotlar şampiyonasında bir puanla Leclerc'in onune taşıdı, fakat Alman surucu Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın 31 puan gerisinde yer alıyor. Leclerc, takımın neden takım emri verdiğini bildiğini ve bu konuda sorun olmadığını soyledi. "Bu kolay bir durum değil. O noktada lastiklerde zorlanıyordum. İkimiz de oyleydik. O bolumde Seb'in daha hızlı olduğu hissedilebiliyordu. Fakat arkamda gecirdiği birkac turda lastiklerine zarar verdiği belliydi. On tarafa gectiğinde de lastikleri muhtemelen hasar gormuştu." Binotto, Leclerc'in ikinci stintinde onu uzun sure pistte tutmalarının temel sebebinin Monacolu surucunun soylediği gibi Mercedes'i yavaşlatmak icin değil, tek pit stop stratejisi uygulamaya calışmak olduğunu soyledi. Takım emri hakkındaki bir soru uzerine Binotto, "O zaman bunu denedik. Onumuzdeki Mercedes'e zaman kaybetmemek icin elimizden gelen her şeyi denedik ve o noktada sahip olduğumuz tek şans buydu. Denedik fakat işe yaramadı. Seb'e şans vermek doğruydu. Takım olarak elimizden geleni yaptık." dedi. GUNLUK GAZETELER