Pascal Wehrlein, takımı Mahindra Racing’in Roma E-Prix’sindeki soğuk koşullarda zorlanmasının ardından, uc “harika olmayan” yarış gecirdiğini soyledi. Wehrlein, Meksika ve Şili’deki yarışlarda galibiyet icin yarışarak FE’de bir etki yaratmış, ancak Hong Kong’da takım arkadaşı Jerome D’Ambroiso ve Dragon Racing’den Felipe Nasr ile bir kazaya karışıp yarış dışı kalmıştı. Roma E-Prix’si oncesi Mahindra, Wehrlein’ın eski bir versiyona donuş onerisi uzerine, son yarışlardaki zayıf performansının ustesinden gelmek icin bir test yaptı. Ancak Roma yarışını 10. bitiren Wehrlein, Mahindra M5 Electro’nun soğuk havalardan etkilendiğine inandığını soyledi. Wehrlein, “Eski bir versiyona donmek yardımcı oldu. Yarışta, sıralama turlarına gore daha iyi bir hıza sahip olduğumu soyledim, ancak bir şekilde yarışta denge oldukca farklıydı.” “Soğuk şartlarda biraz daha fazla zorlanıyor gibi gozukuyoruz. Hong Kong soğuktu, Roma soğuktu. Meksika ve Şili ise gercekten sıcaktı.” “Yol tutuş duşukken bir şeyler değiştirdiğinizde her zaman buyuk adımlar atmayı umarsınız ve eğer yol tutuş eksikliğini gideremediğiniz surece aracta neyi değiştirirseniz değiştirin bir gelişim kaydedemezsiniz.” “Sanya yarışından sonra birkac şey hakkında duşunduk ve bazı eski şeylere geri donduk. Roma oncesinde aracta %100 mutlu olduğumu duşunmuyorum.” “Hong Kong ve Sanya’ya giderken birkac şey değiştirdik ve bazı şeyler denedik.” “Bu her zaman gariptir, cunku duzgun bir hissiyatınız olmuyor ve aracın nasıl davranacağını bilemiyorsunuz.” “Ve şimdi hissiyata yeniden sahibim. Bazı şeyleri sevdim, bazı şeyleri de sevmedim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Wehrlein: “Hava Durumu, Formula E Performansımızın Duşmesinde Rol Oynuyor”