Kimi Raikkonen, eğer takım hafta sonlarındaki uygulamalarına bir cekiduzen verebilirse, Alfa Romeo’nun bu sezon daha iyi sonuclar alabileceğini duşunuyor. Fin surucu, sezonun ilk uc yarışından da puan cıkarmayı başardı ve puan durumunda Red Bull’dan Pierre Gasly’nin sadece bir puan gerisinde yer alıyor. Ancak Raikkonen, Alfa Romeo’nun, sıralama turlarında aractan en iyi şekilde faydalanmalarını engelleyen antrenman sorunlarını ortadan kaldırabilirse daha iyi sonuclar alabileceğinden emin. Gectiğimiz hafta sonu Cin’de Antonio Giovinazzi, antrenmanlarda bir motor kurulum sorunu yaşadıktan sonra sıralama turlarında da piste cıkamamasına neden olan bir elektronik sorunu yaşamıştı. Bir onceki yarış olan Bahreyn GP’de de hem Raikkonen hem de Giovinazzi, antrenmanlarda yaşadıkları soğutma sorunu yuzunden antrenman turlarında değerli zamanlar kaybetmişlerdi. Raikkonen, takımın antrenmanları sorunsuz gecirmenin, sıralamalarda aractan daha fazlasını alabilmeye yardımcı olacağından emin. Raikkonen, “Genel olarak yarışların iyi gectiğini, ancak normal hızımızdan biraz geride başladığımızı duşunuyorum.” “Cumartesi gunlerine ve genel olarak hafta sonuna, antrenmanlara bir cekiduzen verip her şeyin doğru olduğundan emin olmamız gerektiğini duşunuyorum. Daha sonra ilerleyebileceğimizi, cunku hızımızın olduğunu duşunuyorum. Yarışta surekli bir yakalama cabası icinde oluyoruz, cunku geriden başlıyoruz.” “Her zaman daha fazlasını istersiniz. Şu anda sahip olduğumuz şey bu, mutlu olsak da olmasak da bir şeyi değiştirmez. Eğer hafta sonu boyunca her şeyi maksimize edebilseydik daha fazlasını da elde edebilirdik.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER