Red Bull takım patronu Christian Horner, Pierre Gasly’nin takımda daha fazla hız gosterme cabalarının, suruş tarzının araca tamamen uymaması yuzunden zarar gorduğunu soyledi. Gasly, sezona zorlu bir başlangıc yapmış ve en iyi sonucunu, en hızlı turu da elde ettiği Cin Grand Prix’sinde altıncı olarak elde etmişti. Ancak Gasly’nin, takım arkadaşı Max Verstappen ile mucadele edebilmesi icin gitmesi gereken cok yolu olmasına rağmen Horner, Fransız surucunun yaşadığı sorunları aşmaya başladığına inanıyor. Horner, “Cin hafta sonunda ileriye doğru bir adım attığını duşunuyorum. Şu anda aracta hÂl tamamen rahat olduğunu duşunmuyorum. Bu, fiziksel uygunluk anlamında değil. Ancak aracın karakteristiklerinden en iyi şekilde yararlanması icin tarzını ayarlamaya ihtiyac duyduğunu duşunuyorum.” “Bunun, onun icin bir zorluk teşkil ettiğini kanıtladığını, ancak ilerleme de kaydettiğini duşunuyorum ve yarışın sonunda elde ettiği en hızlı tur da ona guven verecek.” dedi. En hızlı turu elde ettiğinden emin olmak icin Gasly’nin daha hızlı bir tur atıp atamayacağı sorulduğunda Horner, “Atması gereken tur zamanını biliyordu, cunku pitten cıktığında bunu ona soyledik.” “Ancak pit stoplardan sonra Ferrari ve Mercedes, sıralama turu ayarlarına geri donmuş gibi gorunuyorlardı, ozellikle de Sebastian. Tek tur hızı 1:34.8 yaptığını gosterdi ve birden 1:36’lara duştu. Sadece tek bir hızlı tur attı.” şeklinde konuştu. Gasly, Cin’de yalnız şekilde altıncı olduğu yarışta, en azından aractan daha fazlasını cıkarmak icin suruş tarzını tecrube etme imkanı bulduğunu soyledi. Gasly, “Yapılacak hÂl cok şeyin olduğunu duşunuyorum. Butun yarış boyunca yalnızdım, ben de suruşte cok fazla farklı şey denedim. HÂl zorlandığım ana sorunların uzerinden gecmek ve daha fazla cevap bulmak icin aracın icinde neler yapabileceğimi anlamaya calıştım.” “Ancak neyi geliştireceğimizi bildiğimizi duşunuyorum, ayrıca kendimde de neyi geliştireceğimi biliyorum. Yani her hafta sonu daha iyi bir adım atacağımızı umuyorum.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER