George Russell, Red Bull genc surucu programındaki baskının daha yuksek olduğunu soyledi. Red Bull şimdiye kadar pek cok genc pilota Formula 1'de yarışma fırsatı verse de bunların buyuk kısmı sporda tutunamadı. Şu anda mevcut gridde Red Bull programından cıkan Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlo Sainz, Pierre Gasly, Alexander Albon ve Daniil Kvyat yer alıyor. İlk yarışlarda yavaş Williams'la puan alamayan Russell, aynı zamanda Mercedes'in surucu akademisinde de yer alıyor. Genc surucu, kendi programlarındaki baskının Red Bull'dan farklı olduğunu soyledi. "Alex Albon şu anda gercekten harika bir iş cıkarıyor. Şanghay'da cumartesi gunu bir kaza yaptı. Herkes Red Bull'un genc suruculeri ustundeki baskının farkında. Araca her gectiklerinde %120'lerini ortaya koymalarının sebebi bu. Onun geri doneceğinden emindim cunku ilk iki yarışta bunu yapabileceğini kanıtladı." "Mercedes'te durum cok farklı. Baskı hissetmediğimi soylemiyorum, eğer performans gostermiyorsam tabii ki beni orada tutmazlar. Ama bu (Red Bull) daha acımasız." "Gecen yıl Formula 2'deyken sezonu Bahreyn'de actığımda cok zayıf bir hafta sonuydu ve GP3'te yarışmaya başladığımda Barcelona'da da durum aynıydı. Toto'nun tepkisini merak ediyordum ama endişeli değildi. Bana 'Bu daha ilk yarış, uzun bir sezon olacak, bir dahaki sefere daha iyi olmalısın' dedi." "Oysa ben ofisine girdiğimde azar işitmeyi bekliyordum. Red Bull pilotları hakkında bir şey soyleyemem, nasıl olduğuna dair de konuşamam, ama işlerin nasıl gittiği konusunda gecmişe bakarsak algı tam olarak bu." "Buradaki baskı normal seviyede. Formula 2 veya GP3'te olanla aynı seviyede baskı hissediyorum. Elinizden gelenin en iyisini yapmak ve bundan en iyi şekilde faydalanmak istiyorsunuz. Sadece işi yapmam gerektiğini biliyorum. Birisini yaptığınız şey konusunda daha fazla etkilemek icin kendinize ek baskı uygulamanız gerekmiyor." "Hedefim her zaman bundan en iyi şekilde faydalanmak oldu. Eğer bunu yapabiliyorsam onlar da mutlu oluyor." GUNLUK GAZETELER