Stoffel Vandoorne, 2018/19 FIA Dunya Dayanıklılık Şampiyonası yarışı icin SMP Racing LMP1 takımına katılırken, Le Mans 24 Saat'te Jenson Button'ın yerini alacak. Eski McLaren Formula 1 pilotu ve HWA'nın Formula E pilotu Vandoorne, Haziran ayındaki Le Mans 24 Saat sezon oncesi gelecek ay yapılacak Spa 6 Saat yarışında Brendon Hartley'in yerini alacak. Vandoorne'un #11 BR Engineering BR1-AER'deki takım arkadaşı Vitaly Petrov ve Mikail Aleshin olacak. #17 aracta ise Stephane Sarrazin, Sergey Sirotkin ve Egor Orudzhev yer alacak. Button, kariyerindeki ikinci Le Mans 24 Saat yarışından cekilme kararı aldı cunku bağımsız LMP1 takımlarının Toyota suruculeriyle yarışamayacağını duşunuyordu ve kısmen de hamile nişanlısı Brittny Ward'la daha fazla vakit gecirmek istedi. Button, "SMP Racing icin surmekten gercekten cok keyif aldım. Bu takımla birlikte podyuma cıktığım icin mutluyum. Ama şimdi Le Mans'ta iki hafta gecirmek yerine, hamile nişanlımla birlikte evde daha fazla vakit gecirmem gerektiğine karar verdim." "Toyota'nın şu anda rakipsiz olduğunu duşunuyorum ve bu da kararımı kolaylaştırdı." dedi. SMP başlangıcta Le Mans'da Hartley'e teklif yaptı ama Yeni Zelandalı pilot teklifi kabul etmedi cunku Le Mans 24 Saat icin başka anlaşması olduğunu soyledi. Bunun Toyota LMP1 Takımı'nda yedek pilotluk rolu olduğuna inanılıyor. Hartley, Belcikalı surucunun Spa'da yarışmasına izin vermek icin koltuğunu Vandoorne'a bırakmayı kabul etti. Cunku Vandoorne'un Le Mans 24 Saat'tan once BR1'i test etmek icin başka bir fırsatı yoktu. Vandoorne, "SMP Racing'e katılmaktan ve BR1 #11 prototipini Spa-Francorchamps'taki ev yarışımda ve efsanevi Le Mans 24 Saat'te surecek olmaktan cok mutluyum." "LMP1 aracları gercekten zor ve performansları Formula 1'e cok yakın. Ayrıca Vitaly Petrov ve Mikail Aleshin gibi deneyimli suruculerle calışacak olmak harika." "Hedefim takımın performansına katkıda bulunmak ve BR1 prototipini geliştirip, iyi bir izlenim bırakabilmek adına tum suruculerle ortaklık kurmak." dedi. Ote yandan ByKolles'ta James Rossiter'ın yerini Paolo Ruberti aldı. Aracı surecek diğer iki pilot Oliver Webb ve Tom Dillmann olacak. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Button, Le Mans'a Katılmayacak, Yerini Vandoorne Alacak!