Pol Espargaro, Avusturyalı markanın şu ana kadar kuru zemindeki en iyi sonucunu Austin’de aldıktan sonra, KTM’nin bu seneki potansiyelinden “cok heyecan” duyduğunu soyledi. Espargaro, COTA’da KTM’nin en iyi sıralama turu sonucu olan beşinciliği aldıktan sonra yarışta da sekizinci olarak, takıma katıldığından beri -gecen sene Valencia’da ıslak zeminde koşulan yarışta da ucuncu olarak podyuma cıktıktan sonra- en iyi kuru zemin sonucunu elde etmişti. İspanyol surucu daha once yaptığı acıklamada, ilk uc yarışın, sezonun en zor bolumu olabileceğini ve Avrupa yarışları başladığında işlerin iyileşebileceğini belirtmişti. Espargaro, takımın ve kendisinin şu ana kadar 2019’da başardıklarından “cok gurur gurur duyduğunu” ve gelecek ayki Jerez yarışı icin iyimser olduğunu soyledi. Puan durumunda dokuzuncu sırada olan Espargaro, “Cocukların fabrikada denedikleri şeyler ve Avusturya’da işlerin nasıl gittiği hakkında cok heyecanlıyım.” “Gecen seneki ve onceki seneki sonuclara bakınca, şu an yaptıklarımız ve başardıklarımız hakkında gurur duyuyorum.” “Padoktaki insanların son iki senede yaptıklarımızı gormesi de gurur duymamı sağlıyor.” “Her konuda, bu turuncu roketimizi en uste taşımak icin zorlamaya devam etmeliyim.” “Sezonun ilk yarışlarını bizim icin en zor yarışlar olarak gorduk ve şimdi, motosiklette gelecek icin cok olumlu olacak olan geliştirmeler yapacağımız Jerez’e gideceğiz.” “Daha iyi sonuclar almaya başladığımızı duşunuyorum ve bence daha iyisini yapabiliriz, ancak sadece Jerez’e gidip her şeyin nasıl olacağını gormek istiyorum, ama oldukca iyimserim.” şeklinde konuştu. Zarco, Jerez’de cok fazla bir şey beklemiyor Johann Zarco, KTM’deki en iyi sonucunu Austin’de 13. olarak alırken, takım arkadaşının 13 saniye gerisinde kalmıştı. Fransız surucu sıralama turlarında 19. sırada kaldıktan sonra, KTM’nin, kendisinin şu an yaşadığı sorunlara bir “cozum” sağlamasını umduğu Jerez’deki yarış sonrası testlerine kadar kaderine razı olduğunu soyledi. Yarış sonrasında Zarco, gecen sene Kasım ayında sezon sonu testlerinde RC16’yı daha once surduğu bir pist olan Jerez’de cok fazla gelişim gorme konusunda ihtiyatlı olduğunu belirtti. Zarco, “Eğer motosikletten cok fazla değişim beklersem ve bu gercekleşmezse, daha da uzulurum. Mumkun olduğunca tarafsız olmaya ve elimden geldiğince fazla bilgi elde etmeye calışıyorum.” “Pol şu anda en iyi motosikleti kullanıyor, şu anda ulaşmaya calıştığım ilk 10’a girmeyi başardı.” “Eğer kucuk şeyler duygularımı iyileştirmem icin iyi bir yol sağlarsa ve yeteneklerimi kullanmama izin verirse mutlu olacak ilk kişi ben olurum.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro, Kuru Zemindeki En İyi KTM Sonucundan Sonra “Cok Heyecanlı”