Jonathan Rea, bu sezon Alvaro Bautista ve Ducati’nin Dunya Superbike’ta gosterdiği baskınlığın şampiyona icin bir “felaket” olduğuna inanıyor. Eski MotoGP surucusu Bautista, WSBK kariyerine art arda 11 galibiyetle başlamış ve yeni Ducati V4 R motosikleti ile birlikte 2019’da şu ana kadar yapılan tum yarışları kazanmıştı. Rea, gecen haftaki Assen ayağından sonra yaptığı acıklamada, İspanyol rakibinin baskınlığının sona ereceğini duşunmediğini soylemişti. Kawasaki surucusu, Ducati’nin bir MotoGP motosikletine benzer ozel bir yol motosikleti yapma stratejisinin gelecek sezonlarda bir standart olabileceğine ve bunun şampiyona icin kotu olacağına inanıyor. Rea, “Kazanamama konusunda mutlu değilim, ancak zihinsel olarak zor olsa da bunu kabul etmelisiniz. Neyse ki son dort senede ben şampiyon oldum, ancak dış dunya icin bu tahmin edilebilir ya da sıkıcıydı ve bir, iki saniye farkla kazanıyordum.” “Şimdi bu insanlar mutlu olacak cunku farklı bir kazanan var, ancak bu, şampiyona icin bir felaket cunku bazı şeyleri değiştirmek istediler.” “Ducati V4 motosikleti inanılmaz bir seviyede. Onların pazarlama stratejileri, motosikletlerinin ‘bir MotoGP motosikleti’ gibi olması. Ducati, motosikletini tanıttığında bunu soylemişti.” “Onları tebrik ederim, ama bu şampiyona, işleri dengelemekle ilgili, bağımsız takımların rekabetci olmalarına destek olmak ile ilgili. Honda, Yamaha ve Kawasaki’nin aynı şeyi 40 bin euro’luk yol motosikletleriyle yapmalarından endişe duyuyorum.” şeklinde konuştu. Sozlerinin mızmızlanma şeklinde yorumlanmasından endişe duyup duymadığı sorulduğunda Rea, “Hayır, cunku her zaman şikayet etmiyorum, sadece gercekler hakkında konuşuyorum. Eğer diğer suruculere sorarsanız onlar da aynı fikri belirteceklerdir.” “Phillip Island’da, Ducati’nin buyuk bir avantaja sahip olduğunu soylemiştim ve bazı yorumlar benim sızlandığım yonundeydi. Ancak bunu soyleyen insanlar, benim kazanmadığımı gorunce mutlu olanlar.” “İspanya’da bazı taraftarlar ‘Jonny, sen en iyisisin, zorlamaya devam et.’ dediler. Bu cok guzeldi.” “Calışmaya devam etmeliyiz. Onumuzde, avantajımızın olabileceği bazı pistler var. Elbette gecmişteki kadar domine etmeyeceğiz, ancak daha yakın olacak.” dedi. GUNLUK GAZETELER