Ferrari'nin eski başkanı Luca di Montezemolo, Ferrair'de calıştığı donemi ozlediğini soyledi. Ferrari'nin başında gecirdiği 23 yıllık donemde onemli başarılara imza atan Luca di Montezemolo, ozellikle 2010-14 yılları arasındaki başarısız donemin ardından başkanlık gorevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Sonrasında şirketin başına Sergio Marchionne gecti. Montezemolo o gunden bu yana ceşitli şeyler yapsa da motor sporlarından buyuk oranda koptu ve sadece kucuk yorumlar yapıyor. Montezemolo donemindeki en buyuk başarı 2000'lerin başındaki Ferrari dominasyonu olurken, takım son şampiyonluğunu yine Luca di Montezemolo yonetiminde aldı. La Repubblica'ya konuşan Montezemolo, Ferrari'yi ne kadar ozlediği sorusuna, "Elbette cok ozluyorum, ama sadece gorevimden oturu değil, o fabrikada donen her şeyi, insanları, yoneticileri, Amedeo Felisa gibi isimleri... Sonrasında bolgeyi ozluyorum, yemekleri, atmosferi." "Her gun Ferrari icin kalkardım ve bunu yaptığım icin mutlu olmadığım tek bir sabah dahi yoktu." "İtalya icin Ferrari bir otomobil fabrikasından cok daha fazlası. Ferrari futbol veya politika gibi değil, ayrılmaz. Ferrari dunya capında sevilir, tanınır." "Bunu her zaman bir dovme gibi ustumde taşıyacağım." yanıtını verdi. GUNLUK GAZETELER