Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinin 1000. yarışında kendisinin 75. galibiyetini kolay bir şekilde almış gibi gozukse de, Mercedes’ini kontrol altında tutmak icin suruş tarzını değiştirmek durumunda kalan İngiliz surucu bu şekilde duşunmuyor. Gumuş Oklar bu sezonun ilk uc yarışını da ilk iki sırada bitirirken, Hamilton şu anda baskın olduklarına inanmıyor. Gectiğimiz pazar gunu Cin Grand Prix’sini kazandıktan sonra Hamilton, “Hafta sonu boyunca arac, bu pistteki suruş tarzımı sevmedi. Burada her zaman hızlıydım ve agresif suruş tarzım işe yarıyordu ve son iki yılda buna alışmıştım. Ama bu sene lastikler ve arac buna izin vermedi ve cok performans kaybettim.” “Doğal suruş tarzımı değiştirmek ve bunu farklı bir yone kaydırmak icin gercekten dinamik olmam gerekiyordu. Bu noktaya sıralama turlarının sonunda ulaşabildim ve yarışta normal suruş tarzıma bir miktar geri dondum. Liderliği aldığımda da pozisyonumu koruyabildim ve işimi yaptım.” dedi. Mercedes, Ferrari’yi hem sıralama turlarında hem de yarışta geride bırakmasına rağmen, Hamilton temkinli olmaya devam ediyor. “Baskın takım olduğumuzu duşunmuyorum. Ancak genel ilerleyişimizin daha sağlam olduğunu duşunuyorum; platform, pit stoplar, sıralama performansı %90 civarında cok iyi calışıyor.” “Bundan dolayı gercekten minnettarım. Takım inanılmaz bir iş yaptı. Sezonun bu kadar erken bolumunde uc kere duble yapacağımız aklımın ucundan gecmezdi.” “Ustelik, Valtteri bu sene gercekten daha iyi, gercekten zorluyor, iyi sonuclar alıyor. Gecen sene Cin’de ikinci sıradaydı ve bir takım arkadaşı olarak, olması gerektiği kadar hızlı olamayarak ona destek olamamıştım.” “Ben, Valtteri ve tum takımın, butun arac uzerinde calışması gerekiyor ve şu anda yaptığımız şey bu.” GUNLUK GAZETELER