Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Mick Schumacher’in işine olan yaklaşımının, genc surucunun babası Michael’ı hatırlattığını soyledi. Binotto, Michael Schumacher’in 1995’te Ferrari ile ilk kez test yaptığında bir motor muhendisiydi ve yedi kez F1 şampiyonu surucunun Ferrari kariyeri boyunca beraber calıştılar. Binotto, FIA F3 şampiyonu ve Ferrari Surucu Akademisi (FDA)’nin bir parcası olduğundan Mick’i yakından gozlemleme şansı yakaladı. Mick bu ayın başlarında Bahreyn’de ilk kez takım icin test yaptı ve FDA aracılığıyla Alfa Romeo’da da bir gun gecirdi. Binotto, “Mick’i, Maranello’ya donduğunde, yıllar sonra ilk kez gorduğumde Michael’a cok benzeyeceğini duşunmuyordum.” “Ancak davranış şekilleri, egzersizlere yaklaşımı, araca olan ilgisi, teknisyenlerle yaptığı konuşmalar cok benzer. Maranello’da bile her zaman fabrikada aracla ilgileniyor ve mekanikerlerle konuşuyordu. Ve biraz babasına benzediğini duşunuyorum.” dedi. Mick, Ferrari ile piste cıktığı gunde Red Bull’dan Max Verstappen’in arkasında ikinci en hızlı isim olmuş ve kendi performansı karşısında şaşırdığını belirtmişti. Binotto, Bahreyn testinin basitce, Schumacher’in F1’e alışması icin bir fırsat olduğunu ve niyetlerinin onun potansiyelini değerlendirmek olmadığını soyledi. “Performansını değerlendirmenin zor olduğunu duşunuyorum, cunku hava şartları o gun cok kotuydu ve hedefimiz performansını olcmek değildi.” “Onun icin daha da onemlisi, bu onun bir F1 aracında gecirdiği ilk gundu. HÂl oğrenme surecinde, gunden gune F2 sezonunda yeni zorluklarla karşılaşıyor. Ve bence kesinlikle onemli olan şey, egzersizlere yaklaşımı, test gunune yaklaşımı, sınırları asla zorlamaması, turdan tura gelişmeye calışması, aracı oğrenmesi, takımı oğrenmesiydi.” “Bu acıdan iyi bir iş yaptığını duşunuyorum. Gayet iyi odaklanıp konsantre oldu ve iyi bir iş yapıp oğrenmeye calıştı. Ve bence boyle bir gunde bekleyeceğiniz şey budur.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Binotto: Mick Schumacher’in Yaklaşımı Michael ile “Cok Benzer”