Romain Grosjean, sıralama turları formatını değiştirmelerine ihtiyac duymadıklarını soyledi. Cumartesi gunku heyecanı arttırmak isteyen Liberty, Ross Brawn onderliğinde sporu daha iyi hale getirecek kurallar arıyor ve bu kapsamda yeni sıralama formatı konusunda calışmalar yapılıyor. Ortaya atılan ve goruşulen fikir, sıralama turlarında dortlu bir formata gecilmesi ve ilk uc seansta dorder pilotun elenip, final bolumune sekiz pilotun kalması yonunde. Ancak bu fikir takımların coğu tarafından desteklenmezken, 2012'den bu yana gridde yer alan Romain Grosjean'dan da destek gormedi. "Doğrusu bunu gercekten anlamıyorum. Bence uc seans oldukca havalı ve on pilotun son bolume kalması oldukca iyi. Pek cok sıralama seansı denedik ama hicbirisi dunyaları değiştirmedi." "2016'da bir şey denemiştik, o zaman sekizinciydim ve birisinin beni elemesini umuyordum, bu sayede dokuzuncu olacaktım ve istediğim lastikle başlayacaktım." "Bunun orta grup icin bir dezavantaj olduğunu soyleyebilirim. Buyuk takımlar icin değişen hicbir şey olmayacak. Ama zavallı iki kişi dezavantajlı duruma duşecek. Bu yuzden bazen olumlu olsa bile, olumsuz olduğu kısımlar hic de iyi değil." "Şahsen bir duzeltmeye ihtiyac olduğunu da zannetmiyorum. Orta gruptaki savaşa bakınca, yedinci ila 15. arasında 0.3 saniye var. Bu muhteşem." GUNLUK GAZETELER