Williams surucusu Robert Kubica, takımın sahip olduğu kronik sorunların tek bir kişiye bağlı olmadığını soyledi. Kubica ve ekibi arkadaşı George Russell, 2019'daki ilk uc yarışta gridin en arkasında kalmış ve gercekci anlamda kısa vadede gelişme umutları yok gibi gorunuyor. Williams, ilk uc yarıştan puan alamayan tek takım durumunda ve Barcelona’daki sezon oncesi testlerinde de FW42’yi zamanında yetiştiremedikleri icin iki bucuk gun kacırmışlardı. Takımın yaşadığı sıkıntıların sonucu olarak, baş teknik sorumlu Paddy Lowe takımdan ayrılmış ve takımın kurucularından Patrick Head takıma geri donmuştu. Ancak Kubica, Williams’ın mevcut durumu icin sadece Lowe’un suclanamayacağını ve Head’in de tek bir gunde butun sorunları cozmesini beklemenin haksızlık olacağını soyledi. F1’e sekiz sene sonra geri donen Polonyalı surucu, bu konuda şu şekilde konuştu: “Tek bir kişi, her şeyi kotu veya her şeyi iyi yapmaz.” “Ne yazık ki, genelde en yukarıdaki kişiye fatura kesilir. Ancak bu hicbir zaman tek bir kişiye bağlı değildir. Elbette bir kişi etki yaratabilir, bu yuzden Patrick Head’in bize şu anki durumda yardımcı olabileceğini duşunuyorum. Ve insanlar kesinlikle fark yaratabilir.” “Takımın yonetiminde ve takımı başarıya taşıma konusunda bircok insan gorev yapıyor. Bu karmaşık bir spor ve cokca grup calışması gerektiriyor.” “Bu, buyuk grupların sorunu. Sorunların, sadece gecen ayın sorunları olmadığını, gecmişten beri buyumekte olduğunu duşunuyorum.” “Gecen sene pek harika olmayan bir durum icindeydik, ama durust olmak gerekirse bu sene durum daha da zor.” Kubica’nın takım arkadaşı George Russell da aracın suruşunun zor olduğu fikrine katılıyor. Russell, “Robert ve ben, aracın viraj girişlerindeki davranışlarıyla birlikte buyuk sorunlar yaşıyoruz.” “Her alanda cok farklı, bu da suruşu zorlaştırıyor. Bunun coğu aerodan kaynaklı, biraz da mekanik kaynaklı. Yuzde 75’e yuzde 25 diyebilirim.” “Her takım gibi biz de guncellemeler getireceğiz. Ancak cok ozel bir şeyimiz yok gibi.” dedi. Yarış muhendisi Dave Robson, onumuzdeki birkac yarışta, diğer takımlarla aradaki farkı kapatacakları konusunda ısrarcı. Cin GP’den sonra konuşan Robson, “Aracta bazı iyileştirmeler yaptık. Farkı kapatmaya başladık.” “Ayrıca onumuzdeki yarışlarda farkı daha da kapatmamıza yardım edebilecek bazı yeni parcalar test ettik.” “Baku caddelerinde yapacağımız sonraki yarış, yeni zorluklar oluşturacak, ancak FW42 hakkında yeni şeyler oğrenmeye devam ettiğimizden, bu zorluklarla karşılaşmaya hazırız.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica: Williams’taki “Buyuk Sorunların” Sebebi Tek Bir Kişi Değil