Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur, Kimi Raikonen'in kendileri icin yarışmasından oldukca mutlu olduğunu soyledi. 2007 dunya şampiyonu Kimi Raikkonen, sozleşmesinin bitmesinin ardından surpriz şekilde Ferrari'den Sauber-Alfa Romeo'ya geciş yaptı. Fin pilot, gecen yıl Amerika'da galibiyet alırken, İtalya'da tarihin en hızlı turuyla pole pozisyonunun sahibi olmuştu. Formda olan Raikkonen, bu yıl Alfa Romeo ile cıktığı uc yarışın tamamında puan aldı ve sadece Cin'deki sıralama turlarında takım stratejisindeki hata yuzunden sıralamalarda son bolume kalamadı. Raikkonen'in bu performansı pek cok kesimi tatmin ederken, takım patronu Frederic Vasseur'da kendisinden cok memnun. Vasseur, "Kimi, bizim icin adeta bir hediye gibi. Onunla calışmak harika." "O belki bunu bir hobi olarak gorduğunu ya da bir hobi olduğunu soyleyebilir. Ama ondan daha motive olan cok fazla surucu gormedim." "Sadece performans anlamında değil, aynı zamanda bilgi ve deneyim anlamında da katkıda bulunuyor." "Katkıları muhendislerin aracı daha iyi hale getirmesine yardım ediyor." dedi. Raikkonen gectiğimiz gunlerde F1'i hobi olarak gorduğunu soylemiş ve şoyle devam etmiş: "Bu benim icin son zamanlarda her şeyden cok bir hobi haline geldi. Muhtemelen her şeyin daha eğlenceli olmasının sebebi bu." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Alfa Romeo: Raikonen Bizim İcin Bir Hediye Gibi