Ferrari takımından gelen acıklamalara gore Fernando Alonso artık resmen bir Ferrari pilotu. 2010 sezonunda Ferrari'den ayrılacak olan Kimi Raikkonen'in yerine Fernando Alonso yarışacak. Cifte dunya şampiyonun Ferrari ile 3 yıllık anlaşma imzaladığı acıklandı. Onumuzdeki sezon Felipe Massa pilotluk gorevine devam edecek. Giancarlo Fisichella ise yedek pilot gorevini alacak. Kimi Raikkonen'in Ferrari takımıyla henuz 1 yıllık kontratı bulunuyordu. Ancak karşılıklı anlaşmaya varılarak bu anlaşma iptal edildi. Raikkonen acıklamasında: "Ortak bir sonuca ulaşarak, henuz dolmasına 1 yıl olan kontratın iptali konusunda anlaştık." "Takımdan ayrıldığım icin cok uzgunum, burada 3 harika yıl gecirdim ve bu sure zarfında pek cok yarış kazandım. Birlikte, takım şampiyonlukları kazandık, 2007'de ise dunya şampiyonu oldum. Boylece kariyerime başlarken koyduğum hedefime ulaşmış oldum. Burada kendimi hep evimde hissettim ve buraya dair hep iyi hatıralarım olacak." dedi. Stefano Domenicali ise şu acıklamayı yaptı: "İnanılmaz yeteneği ile iki dunya şampiyonluğu kazanmış bir pilotun takımımıza katılmasından gurur duyuyoruz." "Elbette Kimi'ye Ferrari'de gecirdiği zaman icerisindeki herşey icin teşekkur ediyoruz. Kendisi 2007'de kazandığı dunya şampiyonluğu ile 2007 ve 2008'de kazandığımız takım şampiyonlukları sayesinde Ferrari gecmişinde onemli bir yer kazandı. "Şu an icinde bulunduğumuz zorlu sezonda bile, buyuk yeteneği ile Spa zaferi gibi iyi sonuclar elde etti. Sezonun kalan 3 yarışında da birlikte guzel anlar yaşamayı umuyoruz" TRF1.NET
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Fernando Alonso Resmen Ferrari'de [Spor Timi]