Kimi Raikkonen, sene sonunda Ferrari'den ayrılacak olmasının bir kac nedenine bağlı olduğunu soyledi ve takımını eleştirmekten kacındı. Suzuka'da konuşan Raikkonen "Bu ayrılığa neden olan bir cok sebep var. F1'de anlaşmanız olsa bile hayatta farklı secenekler olabiliyor. Sadece tek bir neden yoktu ve hepimiz aynı kararı verdik." "Ben bu karardan memnunum ve iyi bir geleceğe sahip olacağımı duşunuyorum. Genelde anlaşma yaptığınızda sonuna kadar gidersiniz ancak bu anlaşmanın calışmamasında bazı nedenler vardı yine de ben olanlar konusunda iyimserim." dedi. Raikkonen ayrıca takımı eleştirmekten kacındı ve zor bir sezonda daha fazlasını yapamayacağını soyledi. Raikkonen "Her zaman iyi ilişkilerimiz olduğu icin diyecek kotu bir şeyim yok. Kimse Ferrari'nin boyle bir sezon gecirmesini beklemiyordu ve bu sezon cok kotu oldu. Ancak bazen F1'de bu tur her zaman onlerde mucadele edecek arac uretemediğiniz zamanlar olabilir. ancak bu sadece tek sene oldu ve sırada ne olduğunu bekleyip goreceğiz. Daha farklı bir şey yapamazdım: tabiki daha fazla yarış kazanmak istiyorum ancak hayatım konusunda karar bakımından yaptıklarımdan daha farklı şeyler yapamazdım." "Başardıklarımdan memnunum, gecmişe donup bazı şeyleri farklı yapabileceğinizi soyleyebilirsiniz ancak geriye donup soylemek hep kolay oluyor. Ancak anlaşmalar ve benzeri konularda daha farklı şeyler yapamazdım. Ferrari ile şampiyonluk hedefime ulaştım. İyi ve kotu zamanlarımız oldu ancak bu olaylar bu işin bir parcası ve bu zamanları geride bırakmanız gerekiyor. Birisi benim adıma ikisi takım adına olmak uzere bir cok şampiyonluk kazandık ve mutlu anılarım var." dedi. TRF1.NET