Felipe Massa, 2008 Singapur GP sonuclarının silinmesi konusunda ısrarcı. 2008 Singapur yarışını, Nelson Piquet'nin duvara carpması sonucu giren guvenlik aracı sayesinde Fernando Alonso kazanmıştı. Felipe Massa, bu olay nedeniyle kendisinden "calınan" puanlar yuzunden şampiyonluk yarışında geri kaldığını ve yarış sonuclarının silinmesi gerektiğini soyledi. Felipe Massa; "Bu gercekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna gore hicbir şey olmamış gibi, sonuc aynı. Bu doğru değil." "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi. Singapur skandalının ortaya cıkışı sonucunda Flavio Briatore ve Pat Symonds uzaklaştırma cezaları alırken, Renault takımı ertelemeli uzaklaştırma cezası almıştı. Ancak yarışın sonucu değiştirilmedi. Bu durum, şampiyonluk yarışını 1 puanla kaybeden Felipe Massa'dan buyuk tepki gordu. 2008 Singapur GP'ye polde başlayan Felipe Massa yarışı 13. bitirirken, sezon sonunda şampiyonluğu elde eden Hamilton, yarışı 3. sırada bitirmişti. Massa acıklamasında; "Futbol karşılaşmalarında, para alan bir hakem nedeniyle şaibeli duruma duşen sonucların iptal edildiğini gordum." "İtalya'da, Juventus takımı bu nedenle kume duşurulmuştu. Ancak burada, Formula 1'de, yalnızca Flavio'yu eve gonderdiler. Bunu anlamıyorum ve doğru olduğunu da duşunmuyorum." dedi. Cifte dunya şampiyonu Alonso, gelecek sezon Felipe Massa ile takım arkadaşı olarak Ferrari'de yarışacak. 3 yıl once Monza yarışında yaşananlar nedeniyle ikilinin arasında problemler yaşanmıştı. 2007 Avrupa GP'si sonrasında ise, ikili, kameraların onunde birbirlerine acıkca hakaret etmişti. Temmuz ayında gecirdiği kaza sonrası sağlığını yeniden kazanmaya calışan Massa, gectiğimiz gunlerde Sao Paolo'daki karting pistinde karşılaştığı Piquet Jr ile de kısaca selamlaştı. TRF1.NET
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa, 2008 Singapur GP Sonuclarının Silinmesini İstiyor [Spor Timi]