Hamilton KERS probleminden şikayetci
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton KERS probleminden şikayetci
-
17-10-2019, 16:14:49Lewis Hamilton, Suzuka’da yaşadığı KERS probleminin, Jarno Trulli’ye karşı ikincilik mucadelesinden mağlup ayrılmasına sebep olduğunu ifade etti. Trulli’nin iki tur daha benzini varken pite giren İngiliz pilot son pitte iki sıra kaybetmişti. Ancak son guvenlik aracı bolumunde pozisyonunu yeniden kazanabileceğini duşunen Hamilton, buna KERS probleminin engel olduğunu soyledi. Hamilton, “Guvenlik aracı periyodunun son birkac turunda telsizden takıma, KERS’i yeniden kullanıp kullanamayacaklarını sordum” dedi. Hamilton, “Cunku yeniden start verildiğinde Jarno’yu gecme şansı icin KERS’e ihtiyacım vardı. O yuzden Jarno’ya mumkun olabildiğince yaklaştım. Fakat ozellikle son virajı gecerken kendisine yakınlaşamadım. O durumda aracına cok yaklaşmam gerekiyordu ama olmadı” diye konuştu. KERS’ten dolayı ikinci pit stopta zaman kaybettiğini ve bunun da cok kritik bir kayıp olduğunu ifade eden Hamilton, “Son pitten hemen once KERS gitti. Tabii otomatik olarak tur başına birkac salise kaybettik. Ardından da fren dengesi değişti” dedi. Dunya şampiyonu pilot ayrıca, “Son pitten once uc saniyelik bir fark olması gerekiyordu. Ancak bu 3.1 saniye oldu. Son birkac turda yarım saniyelik zaman kaybım oldu” diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________