Nico Rosberg, bu sezon Williams'ta gosterdiği guclu ve istikrarlı performansın ardından artık kazanabilecek bir araca gecmeye hazır olduğunu soyledi. Rosberg'in adı bu senenin ilk zamanlarında Mclaren ile anılıyordu ancak ardından Brawn'ın buyuk bolumunun Mercedes tarafından satın alınacağı spekulasyonları ortaya cıktı ve spekulasyonlar Brawn GP'ye gececeği şeklinde olmaya başladı. Rosberg "Ben hazırım. Kazanabilecek bir aracı kullanmaya hazırım. İyi ve istikrarlı bir sezonun ardından her zaman kendinize olan guveniniz artar ve bunu surdurursunuz. Bu sık sık olan bir şeydir." "Ancak hÂl bazı şuphe edenler olabilir ve bu kişiler her zaman olacaktır. Ben bu sene unumu arttırdım ancak yine de insanlara kendimi kanıtlamam icin artık kazanan bir araca gecmem lazım." "Şu anda ben gecen senelere gore daha iyi bir pilot olarak duşunuluyorum ancak algılama bakımından yapmam gerekenler var ve bu da yarış kazanınca olacak. Bu işler boyledir. Bu sene podyuma bile cıkamadım." "Ancak sezonumdan memnunum. Cok istikrarlıydım, her zaman yukarılarda oldum, sezon boyunca genel olarak her yarış puan kazandım bu yuzden memnunum." "Takım olarak iyi iş cıkardık. İstediğimiz yerde değiliz cunku yarışlar kazanmak istiyoruz ancak şu anda şampiyonada 7. sıradayım ve sezon sonunda bu pozisyonu koruyacağıma eminim." "İyi bir sezon oldu ve benim icin onemliydi cunku Williams ile anlaşmam sezon sonunda bitiyor bu yuzden gelecek sene iyi bir koltuk kazanabilmem icin bu sene iyi iş cıkarmam cok onemliydi." dedi. Rosberg, Barrichello ve Hulkenberg haberlerine rağmen henuz Williams'tan ayrılacağını da doğrulamaktan kacındı. Rosberg "Ben bir yere gittiğimi soyleyemem bu yuzden soruyu da cevaplayamayacağım." "Williams benim şu ana kadar evim oldu. Bu takımda buyudum ve uzun zamandan beri buradayım. 2005'te test yapmaya başladım ve o testten 3 yıl once de test yaptım bu yuzden cok uzun zamandan beri buradayım." dedi. Brawn GP hakkında konuşan Rosberg "Brawn cok iyi iş cıkardı. Bu sezona sadece cok guclu gelmediler, aynı zamanda sezon icerisinde iyi iş cıkardılar. Sezon icerisinde iyi gelişim gosterdiler ve daha bir kac yarış once kazandılar ve yine kazanabilirler." "HÂl en hızlı takımlar arasındalar ve bazı pistlerde en hızlı takımlar bu yuzden momentumu korurken iyi iş cıkardılar ancak zor zamanlar da gecirdiler cunku personeli azaltmak zorunda kaldılar ve butceleri yuksek seviyeden aşağılara indi. Bu bir takım icin kolay değildir. Ancak bu durumdan iyi bir şekilde sıyrıldılar." dedi. Alıntı:
TRF1.NET